Μάχη στους δρόμους δίνουν τα μηχανήματα της Π.Ε. Ευρυτανίας και των δύο δήμων, για να μείνει ανοικτό το οδικό δίκτυο

Το χιόνι που πέφτει από τα ξημερώματα στην Ευρυτανία, αρχικά στο ανατολικό κομμάτι του νομού και σταδιακά και στα δυτικά, έβγαλε στους δρόμους τα εκχιονιστικά μηχανήματα και τις αλατιέρες της Π.Ε. Ευρυτανίας και των δήμων Καρπενησίου και Αγράφων. Σύμφωνα με τον προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας, Θανάση Μπίκα, το κεντρικό οδικό δίκτυο του νομού είναι ανοικτό, αλλά […]

21 Δεκεμβρίου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Το χιόνι που πέφτει από τα ξημερώματα στην Ευρυτανία, αρχικά στο ανατολικό κομμάτι του νομού και σταδιακά και στα δυτικά, έβγαλε στους δρόμους τα εκχιονιστικά μηχανήματα και τις αλατιέρες της Π.Ε. Ευρυτανίας και των δήμων Καρπενησίου και Αγράφων.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας, Θανάση Μπίκα, το κεντρικό οδικό δίκτυο του νομού είναι ανοικτό, αλλά η κίνηση διεξάγεται αποκλειστικά με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Αρκετό χιόνι έχει πέσει στη Ράχη Τυμφρηστού, με τον δρόμο να παραμένει ανοικτός χάρη στην προσπάθεια των μηχανημάτων. Δεδομένου ότι επίκειται προσέλευση επισκεπτών ενόψει Χριστουγέννων, οι οδηγοί θα πρέπει πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους, να σιγουρευτούν ότι διαθέτουν κατάλληλες για τα ελαστικά τους αλυσίδες, αλλά και να γνωρίζουν πως… τοποθετούνται· αντίστοιχα περιστατικά δεν έλειψαν σήμερα.

Στο Καρπενήσι, τα κύρια προβλήματα εντοπίζονται στις γειτονιές του Προφήτη Ηλία, όπου μάλιστα δεν έλειψαν τα τροχαία ατυχήματα λόγω ολισθηρότητας του οδοστρώματος. Οι δρόμοι με έντονη κλίση θυμίζουν… παγοδρόμια και γι’ αυτό, από νωρίς, μηχανήματα και αλατιέρες του δήμου επιχειρούν να εξομαλύνουν την κατάσταση.

Καλύτερη είναι η εικόνα στα χωριά των Αγράφων, όπου το κύμα κακοκαιρίας άργησε να φτάσει. Χιονοπτώσεις σημειώνονται εδώ και λίγη ώρα σχεδόν σε όλα τα χωριά του δήμου, ακόμα και κάτω από τα 500 μέτρα. Κανονικά άνοιξαν οι σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας, ενώ μέχρι στιγμής δεν αναφέρονται προβλήματα στο οδικό δίκτυο. Επί ποδός βρίσκεται ο στόλος μηχανημάτων του δήμου.

Που χρειάζονται αλυσίδες

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, απαραίτητη είναι η χρήση αλυσίδων στα εξής σημεία του οδικού δικτύου του ν. Ευρυτανίας:

-Ε.Ο. Καρπενησίου -Λαμίας από 3ο -8ο χλμ.

-Ε.Ο. Καρπενησίου -Αγρινίου από 3ο έως 12ο χλμ Θέση “Μπαγασάκι”

-Π.Ε.Ο. Καρπενησίου- Λαμίας από 5ο έως 13ο χλμ Ράχη Τυμφρηστού

-Επ. Ο. Καρπενησίου – Κρικέλλου – Δομνίστας, από 5ο έως 25ο χλμ..

Επ. Ο. Καρπενησίου – Φουρνάς, από 5ο έως 40ο χλμ (Θέση Βράχος)

-Επ. Ο. Καρπενησίου – Αγρινίου ( μέσω Προυσού) από 35ο έως 45ο χλμ

-Επ. Ο. Καρπενησίου-Στενώματος από 3ο έως 40ο χλμ.

-Επ. Ο. Καρπενησίου-Φιδάκια από 3ο χλμ έως 25ο χλμ

-Επ. Ο. Καρπενησίου-Αγίας Τριάδας από 1ο χλμ έως 35ο χλμ.

-Επ. Ο Φουρνά -Καρδίτσα από 1ο έως 20ο χλμ.

-Επ. Ο. Καρπενησίου – Χ/Κ, από 1ο έως 15ο χλμ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024