Νέες προοπτικές για τη ζωή των αγροτών της Στερεάς Ελλάδας

Στην υλοποίηση επενδύσεων στον αγροτικό τομέα και την πρωτογενή παραγωγή αναφέρθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης. Ειδικότερα με συνέντευξή του στα τοπικά ΜΜΕ ενημέρωσε για την δημοσίευση της πρόσκλησης που αφορά στην στήριξη για επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις, για την υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης και την υλοποίηση επενδύσεων που […]

4 Ιανουαρίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Στην υλοποίηση επενδύσεων στον αγροτικό τομέα και την πρωτογενή παραγωγή αναφέρθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.

Ειδικότερα με συνέντευξή του στα τοπικά ΜΜΕ ενημέρωσε για την δημοσίευση της πρόσκλησης που αφορά στην στήριξη για επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις, για την υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης και την υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στη χρήση ΑΠΕ καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος. Πρόκειται για μία σημαντική πρόσκληση στην οποία η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετέχει με 27.661.190 ευρώ, δηλαδή στο 50% του συνολικού κόστους που προστίθεται στους ευρωπαϊκούς πόρους.

Στις δηλώσεις του ο κ. Μπακογιάννης, τόνισε ότι πρόκειται για μία νέα πρόκληση που βάζει τους αγρότες της Στερεάς Ελλάδας σε τροχιά διεθνούς ανταγωνιστικότητας καθώς με τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα αποκτούν νέα, σύγχρονα εργαλεία ανάπτυξης και εξέλιξης των καλλιεργειών και της παραγωγής τους. «Ο αγροτικός τομέας είναι ο αιμοδότης της τοπικής και της εθνικής μας οικονομίας. Αυτό που έχουμε να κάνουμε, είναι όχι μόνο να τον στηρίξουμε αλλά και να του ανοίξουμε δρόμους για να αναπτυχθεί και να εκσυγχρονιστεί. Εξασφαλίσαμε το πολύ μεγάλο ποσό για την συμμετοχή μας στα προγράμματα αυτά γιατί πιστεύουμε ότι κάνουμε μία σημαντική επένδυση. Δεν κάνουμε επιδοματική πολιτική, ακολουθούμε τις αρχές μας που μας επιβάλλουν να ενισχύουμε με όποιο τρόπο και όποιο μέσο τους αγρότες μας και να είμαστε δίπλα τους στον αγώνα που κάνουν για να αναπτυχθούν. Επενδύουμε στους αγρότες της Στερεάς Ελλάδας για να τους κάνουμε δυνατούς και να τους δημιουργήσουμε τις συνθήκες που θα τους επιτρέψουν να αποδώσουν στην οικονομία μας» τόνισε χαρακτηριστικά και κάλεσε όλους τους δικαιούχους να ανταποκριθούν στις ανάγκες της εποχής και να λάβουν μέρος στα προγράμματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024