Νηρέας – Σελόντα: Στις 15 Ιανουαρίου οι δεσμευτικές προσφορές

Στις 15 του μηνός θα είναι η επόμενη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση των Νηρέα και Σελόντα, καθώς τότε θα καταθέσουν οι ενδιαφερόμενοι τις δεσμευτικές προσφορές προς τις τράπεζες. Υπενθυμίζουμε ότι η αρχική ημερομηνία για να πραγματοποιηθεί η κατάθεση των προσφορών είχε οριστεί για τις 13 Δεκεμβρίου. Παρόλ’ αυτά, με δεδομένο το αίτημα […]

8 Ιανουαρίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Στις 15 του μηνός θα είναι η επόμενη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση των Νηρέα και Σελόντα, καθώς τότε θα καταθέσουν οι ενδιαφερόμενοι τις δεσμευτικές προσφορές προς τις τράπεζες.

Υπενθυμίζουμε ότι η αρχική ημερομηνία για να πραγματοποιηθεί η κατάθεση των προσφορών είχε οριστεί για τις 13 Δεκεμβρίου. Παρόλ’ αυτά, με δεδομένο το αίτημα μερίδας των επενδυτών, η ημερομηνία μετατέθηκε για ένα μήνα αργότερα.

ΟΚΤΩ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Στην τελική ευθεία βρίσκονται πλέον οκτώ υποψήφιοι επενδυτές. Πρόκειται για τους Amerra Capital Μanagement, Diorasis International, Harvard Investment Group, Oaktree, οι οποίοι έχουν συμμετοχή σε επενδύσεις στη χώρα μας, αλλά και άγνωστα στο ελληνικό επενδυτικό κοινό σχήματα, όπως τα Butterfly, Duet Group, Tinicum Inc. (Pontos Aqua) και Panaxia.

Εξ αυτών, οι 7 προσήλθαν δια εκπροσώπων τους στα ραντεβού, που ορίστηκαν με τις διοικήσεις των Νηρέα και Σελόντα, ενώ ο ένας εκ των υποψηφίων επενδυτών είχε ραντεβού μέσω skype, γεγονός, το οποίο σε τίποτα δεν επηρεάζει τη διαδικασία, όπως σημειώνει πηγή της εταιρείας.

Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΛΕΙΟΔΟΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΑΡΧΩΝ

Στη συνέχεια, και αφού κατατεθούν οι προσφορές προς τις τράπεζες, θα ακολουθήσει η ανάδειξη του πλειοδότη. Ωστόσο, μετά και την επικράτηση του επενδυτικού σχήματος, το οποίο θα αποκτήσει τις δύο εταιρείες ιχθυοκαλλιέργειας, προβλέπεται μία μακριά διαδικασία στο πλαίσιο ελέγχου και παροχής αδειών και εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές, μεταξύ των οποίων και η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

ΣΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΚΤΩ ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΜΑΝΑGEMENT ΣΤΟΝ ΠΛΕΙΟΔΟΤΗ

Αυτό, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, μπορεί να ολοκληρωθεί σε διάστημα, που μπορεί να φτάσει ακόμα και τους οκτώ ή εννέα μήνες, χωρίς να έχει δικαίωμα να ασκήσει management ο πλειοδότης επενδυτής.

Πρακτικά, εκτός από το management, το σχήμα, που θα επικρατήσει, θα βρίσκεται με τα χέρια δεμένα, καθώς δεν θα μπορέσει να υλοποιήσει κανενός είδους επένδυση έως ότου δοθούν οι άδειες και οι τελικές εγκρίσεις, υπό τον κίνδυνο να μην εγκριθεί η επένδυσή του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024