Η Λαμία πήρε την πρόκριση πανάξια από τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός χάρις στο γκολ του Μουνιέ στο 74′ επικράτησε με 1-0 της Λαμίας, ωστόσο δεν πέτυχε τίποτα περισσότερο από μια νίκη γοήτρου – Το βαρύ 4-1 με το οποίο είχε χάσει στα χιόνια της Λαμίας λίγο πριν τις γιορτές, χάρισε την ιστορική πρόκριση στην ομάδα της Ρούμελης και βύθισε ακόμη περισσότερο στην απόγνωση τους […]

10 Ιανουαρίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Ο Παναθηναϊκός χάρις στο γκολ του Μουνιέ στο 74′ επικράτησε με 1-0 της Λαμίας, ωστόσο δεν πέτυχε τίποτα περισσότερο από μια νίκη γοήτρου – Το βαρύ 4-1 με το οποίο είχε χάσει στα χιόνια της Λαμίας λίγο πριν τις γιορτές, χάρισε την ιστορική πρόκριση στην ομάδα της Ρούμελης και βύθισε ακόμη περισσότερο στην απόγνωση τους πράσινους

Ο Παναθηναϊκός το πάλεψε όσο μπορούσε, έδειξε να πιστεύει στην ανατροπή αλλά άργησε να πετύχει το πρώτο γκολ(74’Μουνιέ) και όταν το έκανε ήταν ήδη πολύ αργά απέναντι σε μια Λαμία που έκανε το τέλειο παιχνίδι στην Λεωφόρο για να κρατήσει το προβάδισμα του πρώτου ματς και να πάρει μια σπουδαία πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Έτσι έπαιξαν

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης ξεκίνησε με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο στην εστία. Αριστερό μπακ τον Ινσούα, δεξί τον Κουλιμπαλί και τον Κουρμπέλη με τον Αυλωνίτη στο κέντρο της άμυνας. Τζανδάρης και Χίλιεμαρκ στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Αριστερό χαφ ο Μουνιέ, δεξί ο Βιγιαφάνιες, σε ελεύθερο ρόλο ο Άλτμαν και στην κορυφή ο Μολίνς. Για την Λαμία ο Μπάμπης Τεννές παρέταξε τον Παπαδόπουλο κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ τον Βασιλαντωνόπουλο, αριστερό τον Παντελιάδη και δίδυμο στο κέντρο των μετόπισθεν τον Αναστασιάδη με τον Ασίγκμπα. Όμο και Αναστασόπουλος οι δύο «κόφτες». Ακόστα, Βάντερσον, Μπλάζιτς η μεσοεπιθετική τριπλέτα και «φουνταριστός» ο Πίτι.

Xωρίς παραγωγή, χωρίς κυνισμό!

Με το 4-1 από το πρώτο παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός δεν είχε περιθώρια. Μπήκε από το πρώτο λεπτό για να πιέσει, να κυριαρχήσει, τα πάρει μεγάλα ρίσκα και να δώσει στο παιχνίδι χαρακτήρα ροντέο, ανεβάζοντας παίκτες στην αντίπαλη περιοχή και αφήνοντας όπως είναι λογικό αρκετούς ανοιχτούς χώρους στα μετόπισθεν.

Για να έχεις ελπίδες να γυρίσεις τέτοια ματς, θα πρέπει να παράγεις και θα πρέπει στις πρώτες σου ευκαιρίες να είσαι κυνικός. Να βάλεις την μπάλα στο πλεκτό. Οι «πράσινοι», όμως, τα βρήκαν σκούρα κόντρα στην εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία της Λαμίας που δεν «κλείστηκε» στην περιοχή της αλλά διαχειρίστηκε άψογα το σκορ του πρώτου αγώνα. Το «τριφύλλι» στις μοναδικές καλές στιγμές που έφτιαξε, δεν μπόρεσε να βρει το γκολ. Στο 16’ το σουτ του Άλτμαν βρήκε στα σώματα, στο 42’ ο Μουνιέ έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων και στην μεγαλύτερη ευκαιρία, στην πιο κλασσική, ο Μολίνς στο 45’ πλάσαρε πάνω στον Παπαδόπουλο σε ένα τετ-α-τετ που θα μπορούσε να αλλάξει δραματικά την εικόνα της αναμέτρησης.

Οι φιλοξενούμενοι με απόλυτη συγκέντρωση τόσο στο ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο κράτησαν το μηδέν και θα μπορούσαν στο 28’ να βάλουν τέλος στην σεμνή τελετή αλλά το σουτ του Μπλάζιτς πέρασε άουτ.

Όταν το έβαλε ήταν πολύ αργά

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει, συνέχισε να βγάζει ενέργεια και τρεξίματα για να απειλήσει την Λαμία που έστησε το… πούλμαν στο δεύτερο ημίχρονο έξω από την περιοχή της, αλλά δεν είχε τρόπο να απειλήσει.

Οι «πράσινοι» δεν έχουν κανονικό σέντερ φορ, δεν έχουν λύσεις στο ρόστερ και είναι ενδεικτικό πως για να βρει την ανατροπή, ο Ουζουνίδης έριξε στο ματς τον Δώνη, τον Χατζηγιοβάνη και τον Πίσπα! Xωρίς καθαρό μυαλό αλλά με θέληση, ο Παναθηναϊκός κατάφερε μετά από κόρνερ να βρει το 1-0 με την κεφαλιά του Μουνιέ στο 74’ αλλά ήταν ήδη πολύ αργά.

Στην συνέχεια του ματς, οι γηπεδούχοι απείλησαν κυρίως μόνο με σουτ έξω από την περιοχή, τους έλειψε η ουσία και η σωστή τελική πάσα λόγω ποιότητας και κούρασης ενώ ο Δώνης θα μπορούσε να πετύχει το 2-0 στα… καπάκια(79’) αλλά η κεφαλιά πέρασε άουτ και χάθηκε η ευκαιρία να πάρει φωτιά η Λεωφόρος και το ματς! Το 1-0 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Κομίνη που επέτρεψε τις καθυστερήσεις από το πρώτο λεπτό και τα έκανε… μαντάρα στον έξτρα χρόνο, ειδικά στο πρώτο μέρος.

Η Λαμία χάρη στην ιστορική νίκη με 4-1 στο πρώτο ματς, έγραψε την πιο χρυσή σελίδα στην ιστορία της και προκρίθηκε στους «8» του Κυπέλλου, αφήνοντας εκτός του Παναθηναϊκό που και τυπικά έχασε και τον τελευταίο του υπαρκτό για το μέγεθος του στόχο στην φετινή αγωνιστική περίοδο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Αυλωνίτης (77’ Πίσπας), Κουρμπέλης, Ινσούα, Βιγιαφάνιες, Τζανδάρης (58’ Δώνης), Χίλιεμαρκ, Μουνιέ, Αλτμαν (58’ Χατζηγιοβάνης), Μολίνς.

ΛΑΜΙΑ (Μ. Τεννές): Παπαδόπουλος, Ασίγκμπα, Ομο, Αναστασιάδης, Βασιλαντωνόπουλος, Μπλάζιτς, Αναστασόπουλος (60’ Κουτρομάνος), Παντελιάδης, Βάντερσον, Ακόστα (79’ Τσούκαλος), Πίτι (86’ Βουό).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024