Δύσκολη αποστολή είχε η Λαμία στο Καραϊσκάκη

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας επικρατώντας στο ρελαντί της Λαμίας – Οι ερυθρόλευκοι άνοιξαν το σκορ στο 9′ με τον Μάρκο Μάριν που ήταν ο κορυφαίος παίκτης του γηπέδου και “κλείδωσαν” τη νίκη στο 37′ με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ Σε ένα αρκετά εύκολο απόγευμα και όπου δεν ήταν σούπερ αλλά κατά διαστήματα απέδωσε […]

16 Ιανουαρίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας επικρατώντας στο ρελαντί της Λαμίας – Οι ερυθρόλευκοι άνοιξαν το σκορ στο 9′ με τον Μάρκο Μάριν που ήταν ο κορυφαίος παίκτης του γηπέδου και “κλείδωσαν” τη νίκη στο 37′ με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ

Σε ένα αρκετά εύκολο απόγευμα και όπου δεν ήταν σούπερ αλλά κατά διαστήματα απέδωσε ωραίο και επιθετικό ποδόσφαιρο ο Ολυμπιακός κέρδισε 2-0 την Λαμία με τέρματα των Μάριν και Ανσαριφάρντ και επέστρεψε στην κορυφή. Οι ερυθρόλευκοι στο πρώτο ματς του Γκαρθία στην Super League έφτασαν την 8η σερί τους νίκη στην κατηγορία. Κορυφαίος ο Μάριν και ο Ζιλέ έκανε το πιο καλό του ματς με την φανέλα του Ολυμπιακού.

ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΤΟΥ… ΟΠΛΑ Ο ΓΚΑΡΘΙΑ

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο χρονικά ματς του Γκαρθία στο πρωτάθλημα κόντρα στην Λαμία ξεκίνησε το ματς με διάταξη 4-2-3-1: Προτό κίπερ, Φιγκέιρας δεξί μπακ, Κούτρης αριστερά και κέντρο άμυνας με Μποτία και Ένγκελς. Στον άξονα οι Ρομαό και Ζιλέ, στα ‘φτερά’ οι Μιραλάς και Μάριν, επιτελικός ο Φορτούνης και φορ ο Μάριν.

ΠΩΣ ΑΡΧΙΣΕ Η ΛΑΜΙΑ

Ο σχηματισμός της Λαμίας: Παπαδόπουλος τέρμα, Ασίγκμπα δεξιά και Αναστασιάδης με Κουκόλη κέντρο άμυνας και αριστερά ο Παντελιάδης. Στο κέντρο οι Μπλάζιτς και Αναστασόπουλος, δεξιά στην επίθεση ο Βασιλαντωνόπουλος, αριστερά ο Ακόστα και μπροστά οι Βάντερσον και Πίτι που άλλαζαν θέσεις.

ΤΡΟΜΕΡΗ ΚΑΘΕΤΗ ΤΟΥ ΦΟΡΤΟΥΝΗ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΓΚΟΛ Ο ΜΑΡΙΝ ΓΙΑ ΤΟ 1-0

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τον αγώνα με πίεση ψηλά και στόχο το γρήγορο γκολ και το κατάφερε. Στο 9′ ο Φορτούνης από τον χώρο του κέντρου έβγαλε τρομερή κάθετη για τον Μάριν που βγήκε στην πλάτη της άμυνας και με ωραίο ‘σκάψιμο’ της μπάλας έκανε το 1-0. Στο 31′ ο Μάριν βρήκε χώρο και έκανε ένα σουτ λίγο έξω από την εστία του Παπαδόπουλου.

ΚΛΕΨΙΜΟ ΖΙΛΕ ΚΑΙ ΤΕΡΜΑ ΚΑΙ Ο ΑΝΣΑΡΙΦΑΡΝΤ ΓΙΑ ΤΟ 2-0

Στο 37′ το πρέσινγκ ψηλά από τον Ζιλέ απέφερε το κλέψιμο πάνω στον Αναστασόπουλο. Ο Βέλγος ‘έσπασε’ αμέσως την μπάλα στον Ανσαριφάρντ που βρήκε από κοντά δίχτυα για το 2-0. Στο 40′ ο Φορτούνης έκανε ένα κακό σουτ έξω από την περιοχή που πήγε πολύ ψηλά άουτ.

ΧΑΜΕΝΟ ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΤΟΥ ΦΟΡΤΟΥΝΗ

Στο 47′ από ένα κλέψιμο ψηλά από τον Μάριν ο Γερμανός έβγαλε εξαιρετικά στον Φορτούνη που έχασε απίστευτο τετ α τετ που έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Στο 48′ από συνεργασία Φορτούνη – Ανσαριφάρντ ο Ιρανός είχε ένα σουτ που έφυγε έξω. Στο 49′ ο Φορτούνης έκανε ένα σουτ πάνω σε σώματα.

ΠΡΩΤΗ ΤΕΛΙΚΗ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ ΣΤΟ 63′ ΜΕ ΒΟΥΟ

Η πρώτη τελική προσπάθεια της Λαμίας έγινε στο 63′ με αρκετά καλή κεφαλιά του Βουό να περνάει έξω μετά από σέντρα του Παντελιάδη και παρέμβαση του Μποτία. Στο 66′ ο Αναστασιάδης είχε μία ακόμα κεφαλιά για την Λαμία που πέρασε άουτ μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Στο 69′ ένα καλό σουτ του Πίτι ανάγκασε τον Προτό να πέσει και να μπλοκάρει την μπάλα με 2η προσπάθεια. Ο Ολυμπιακός έκανε φάση αμέσως μετά με τον Ανσαριφάρντ να κάνει προβολή άουτ.

ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΣΤΟΝ ΜΙΡΑΛΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΜΕ ΠΑΡΝΤΟ

Παρότι ο Μιραλάς έδειξε και απέναντι στην Λαμία πως θέλει ακόμα τον χρόνο του για να πιάσει τα απαιτούμενα επίπεδα η προσπάθειά του εκτιμηθήκε ξανά από τον κόσμο που στην αλλαγή του τον χειροκρότησε θερμά. Στο 70′ ο Πάρντο πήρε την θέση του Βέλγου. Στις αλλαγές τους πάντως αποθεώθηκαν και οι Φορτούνης και Ανσαριφάρντ.

Στο 72′ ο Ανσαριφάρντ έκανε ένα… σλάλομ από ένα σημείο κοντά στο κόρνερ, πέρασε 2 αντιπάλους και σούταρε με δύναμη για το γκολ με την μπάλα να πηγαίνει πάνω στον Αναστασιάδη, που βρέθηκε στο έδαφος και ζαλίστηκε. Στο 77′ μετά από κίνηση και σουτ του Πάρντο ο Παπαδόπουλος μπλοκάρει την μπάλα. Στο 83′ ο Μποτία είχε ένα καίριο πάνω στον Βουό που είχε βγει σε θέση βολής και απέναντι από τον Προτό και ένα το σουτ. Στο 85′ ο Πάρντο πέρασε 2 αντιπάλους και έκανε ένα συρτό σουτ άουτ. Στο 86′ ο Πίτι βλέποντας τον Προτό λίγο έξω από την εστία του δοκίμασε ένα σουτ από το κέντρο που έφυγε άουτ. Στο 89′ ένα συρτό σουτ του Μάριν πήγε στα χέρια του Παπαδόπουλου.

ΜVP: Ο Μάριν. Ο Γερμανός έβαλε το γκολ για το 1-0 αλλά γενικά κάνει ένα… γεμάτο παιχνίδι με μεγάλη προσπάθεια, τρεξίματα αλλά και αμυντική πίεση. Ο Μάρκο Μάριν εξακολουθεί να είναι παίκτης-κλειδί για τον Ολυμπιακό.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Οι Ζιλέ, Ρομαό, Φορτούνης και Φιγκέιρας (σ.σ. με τον Πορτογάλο ίσως να έπαιζε το τελευταίο του ματς στον σύλλογο) από πλευράς Ολυμπιακού. Ο Βέλγος έχει το κλέψιμο και την μπαλιά στο γκολ του Ανσαριφάρντ, ο Ρομαό ήταν ξανά σταθερός και σοβαρός (σ.σ. ο Τογκολέζος ήταν εκ των κορυφαίων και πάλι και ειδικά αμυντικά) και ο Φορτούνης εκτός από την εξαιρετική κάθετη ήταν ορεξάτος και με καλό πρόσημο και δημιουργικά και επιθετικά και ακόμα και αμυντικά. Καλός και ο Ανσαριφάρντ και με γκολ στον αγώνα και ενώ θετικότατοι ήταν και οι 2 στόπερ Μποτία και Ένγκελς. Ο Ζιλέ πάντως έχει κάνει το πιο καλό του ματς με την φανέλα του Ολυμπιακού.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η αμυντική γραμμή αλλά και ο άξονας της Λαμίας. Με αρκετά λάθη και βασική ευθύνη για τα γκολ που δέχθηκαν. Παρόλα αυτά το πλέον βασικό της… αγκάθι ήταν πως επιθετικά δεν έκανε το παραμικρό. Μέχρι το 62′ δεν είχε ούτε τελική!

Η ΓΚΑΦΑ: Ανήκει στον Βασιλαντωνόπουλο. Στην φάση της κάθετης του Φορτούνη γλιστράει και χάνει τον σκόρερ Μάριν. Εδώ μπορεί να μπει και το λάθος του Αναστασόπουλου που τον κόβει ο Ζιλέ και βγάζει μπαλιά για τον Ανσαριφάρντ.

Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε’ από νωρίς για τον Ολυμπιακό. Οι πρωταθλητές Ελλάδας κυριάρχησαν στον αγώνα από νωρίς έπαιξαν καλό και επιθετικό ποδόσφαιρο και σκόραραν πολύ γρήγορα. Η σκληροτράχηλη αμυντικά Λαμία από νωρίς έκανε λάθη κυρίως λόγω της πίεσης ψηλά από τους ερυθρόλευκους, που είχαν ένα αρκετά εύκολο απόγευμα και έφτασαν απόλυτα δίκαια στην επικράτηση με σκορ 2-0, επιστρέφοντας στην κορυφή του πρωταθλήματος. Οι παίκτες του Γκαρθία πάντως είχαν τις φάσεις για τουλάχιστον άλλα 2 τέρματα στον αγώνα.

Ολυμπιακός: Προτό, Μποτία, Ρομαό, Φορτούνης (80′ Σεμπά), Μάριν, Μιραλάς (70′ Πάρντο), Ζιλέ, Ανσαριφάρντ (85′ Τζούρτζεβιτς), Κούτρης, Ένγκελς και Φιγκέιρας.

Λαμία: Παπαδόπουλος, Ασίγκμπα, Παντελιάδης, Αναστασιάδης, Κουκόλης (72′ Ορτέγκα), Βασιλαντωνόπουλος, Αναστασόπουλος (50′ Κουτρομάνος), Μπλάζιτς, Πίτι, Βάντερσον και Ακόστα (52′ Βουό).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024