Αγόραζαν αυτοκίνητα με πλαστές ηλεκτρονικές καταθέσεις

Αγόραζαν αυτοκίνητα μέσα από διαδικτυακές αγγελίες και εξαπατούσαν τους ιδιοκτήτες πείθοντάς τους ότι κατέθεσαν το αντίτιμο μέσω internet banking Τις απεριόριστες δυνατότητες απάτης μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών αποκάλυψε η πολύμηνη έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Λιβαδειάς, η οποία οδήγησε στην εξιχνίαση της δράσης μιας σπείρας Ελλήνων που αγόραζαν αυτοκίνητα μέσα από διαδικτυακές αγγελίες και εξαπατούσαν τους […]

20 Ιανουαρίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Αγόραζαν αυτοκίνητα μέσα από διαδικτυακές αγγελίες και εξαπατούσαν τους ιδιοκτήτες πείθοντάς τους ότι κατέθεσαν το αντίτιμο μέσω internet banking

Τις απεριόριστες δυνατότητες απάτης μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών αποκάλυψε η πολύμηνη έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Λιβαδειάς, η οποία οδήγησε στην εξιχνίαση της δράσης μιας σπείρας Ελλήνων που αγόραζαν αυτοκίνητα μέσα από διαδικτυακές αγγελίες και εξαπατούσαν τους ιδιοκτήτες πείθοντάς τους ότι κατέθεσαν το αντίτιμο μέσω internet banking.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι η σπείρα είχε εξαπατήσει έναν κάτοικο Βοιωτίας, ο οποίος παρέδωσε σε περιοχή της Αττικής σε έναν 45χρονο από τα μέλη της το Ι.Χ. φορτηγό του στις 17 Μαρτίου του 2017, αφού πρώτα ένας συνεργός του τον έπεισε ότι είχε καταθέσει τα χρήματα για την αγορά στον τραπεζικό του λογαριασμό, στέλνοντάς του «μαϊμού» ηλεκτρονικά παραστατικά.

Στην πορεία της έρευνας, διαπιστώθηκε ότι τον ίδιο μήνα οι δράστες προσπάθησαν να εξαπατήσουν με εικονικές ηλεκτρονικές συναλλαγές άλλους τέσσερις Αθηναίους, για να τους αποσπάσουν δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα, μία μοτοσικλέτα και ένα κινητό.

Ως τώρα, ταυτοποιήθηκε μόνο ο 45χρονος ως ένας εκ των δραστών και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτες μέσω υπολογιστή, κατ’ εξακολούθηση και συναυτουργία, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς. Η έρευνα για την ταυτοποίηση των συνεργών του και την εξιχνίαση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων βρίσκεται σε εξέλιξη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024