Σημαντικές παρεμβάσεις στις εγκαταστάσεις του Ορφανοτροφείου Αρρένων Λαμίας

Τη σύμβαση του έργου επισκευής και συντήρησης του κτιρίου όπου στεγάζεται το παράρτημα Προστασίας Παιδιού Φθιώτιδας του Κέντρου Πρόνοιας της Στερεάς Ελλάδας, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης. Πρόκειται για παρεμβάσεις ανακαίνισης και διαμόρφωσης των χώρων που φιλοξενούν το Ορφανοτροφείο Αρρένων της Λαμίας. Όπως επισήμανε ο κ. Μπακογιάννης, οι παρεμβάσεις που έχουν δρομολογηθεί, πραγματοποιούνται με σκοπό […]

7 Μαρτίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Τη σύμβαση του έργου επισκευής και συντήρησης του κτιρίου όπου στεγάζεται το παράρτημα Προστασίας Παιδιού Φθιώτιδας του Κέντρου Πρόνοιας της Στερεάς Ελλάδας, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης. Πρόκειται για παρεμβάσεις ανακαίνισης και διαμόρφωσης των χώρων που φιλοξενούν το Ορφανοτροφείο Αρρένων της Λαμίας.

Όπως επισήμανε ο κ. Μπακογιάννης, οι παρεμβάσεις που έχουν δρομολογηθεί, πραγματοποιούνται με σκοπό να δημιουργηθούν συνθήκες ασφάλειας των φιλοξενούμενων παιδιών, των εργαζομένων  και των επισκεπτών με τρόπο τέτοιο ώστε να διαφυλαχθεί η αρχιτεκτονική μορφή του κτιρίου το οποίο κατασκευάστηκε στην περίοδο του μεσοπολέμου και διαθέτει ιδιαίτερα δομικά χαρακτηριστικά.

Οι εργασίες αφορούν στην επισκευή και τη συντήρηση του οπλισμού και του σκυροδέματος, της μόνωσης, των ξύλινων κουφωμάτων, στην ανακαίνιση της Νοτιοανατολικής πτέρυγας και των υπνοδωματίων, στη μεταφορά της κουζίνας και στην επισκευή και συντήρηση των ηλεκτρικών και των υδραυλικών εγκαταστάσεων.

 «Το λιγότερο που μπορείς να προσφέρεις σε παιδιά που έχουν ανάγκη θαλπωρής και φροντίδας, είναι συνθήκες ασφάλειας και αξιοπρεπούς διαβίωσης. Στην συγκεκριμένη περίπτωση οι τεχνικές μας υπηρεσίες είχαν να κάνουν προσεκτική μελέτη, από τη μία πλευρά γιατί μιλάμε για χώρους που φιλοξενούν παιδιά και από την άλλη γιατί έπρεπε να προστατευθεί η αρχιτεκτονική φυσιογνωμία του κτιρίου. Η ουσία είναι ότι μπορέσαμε να κάνουμε ακόμη ένα βήμα προς την ολοκλήρωση του μεγαλύτερου έργου που θέλουμε να παραδώσουμε στους πολίτες της Στερεάς Ελλάδας. Το διαρκές έργο της πρόνοιας και της φροντίδας για όλους εκείνους που τη χρειάζονται από φορείς του δημοσίου που δεν βλέπουν αριθμούς και έγγραφα, αλλά ανθρώπους» τόνισε ο κ. Μπακογιάννης μετά την υπογραφή της σύμβασης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024