Συνελήφθη 45χρονος ημεδαπός, ο οποίος διακινούσε ποσότητες ηρωίνης στη Λιβαδειά

 Ο εντοπισμός και η σύλληψή του είναι αποτέλεσμα οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς  Κατασχέθηκαν (38,6) γραμμάρια ηρωίνης, μικροποσότητα κοκαΐνης, φορητός Η/Υ, κινητά τηλέφωνα και Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο  Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι από 01-04-2017 έως και 20-01-2018, είχε διακινήσει ποσότητα ηρωίνης που υπερβαίνει τα (92) γραμμάρια, αποκομίζοντας περισσότερα από (3.500) ευρώ  Στη δικογραφία […]

14 Μαρτίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

 Ο εντοπισμός και η σύλληψή του είναι αποτέλεσμα οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς

 Κατασχέθηκαν (38,6) γραμμάρια ηρωίνης, μικροποσότητα κοκαΐνης, φορητός Η/Υ, κινητά τηλέφωνα και Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο

 Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι από 01-04-2017 έως και 20-01-2018, είχε διακινήσει ποσότητα ηρωίνης που υπερβαίνει τα (92) γραμμάρια, αποκομίζοντας περισσότερα από (3.500) ευρώ

 Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε, περιλαμβάνονται επιπλέον (14) άτομα, κατηγορούμενα για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών   

 Συνελήφθη, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ένας 45χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή, αγορά, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών.

Στην δικογραφία που σχηματίσθηκε, περιλαμβάνονται (14) ακόμη άτομα και συγκεκριμένα ένας 52χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, καθώς και έντεκα ημεδαποί και δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας από 27 έως και 55 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για αγορά και κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση στοιχείων, σχετικά με διακίνηση ποσοτήτων ηρωίνης από τον 45χρονο σε διάφορα άτομα στην πόλη της Λιβαδειάς, τις οποίες προμηθεύεται από τον 52χρονο σε περιοχή της Αττικής, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση που είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό του συλληφθέντα, έξωθεν της οικίας του, από ενεδρεύοντες αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον 45χρονο, αλλά και σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • (4) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα ηρωίνης, σε στέρεα μορφή («βραχάκια»), συνολικού μεικτού βάρους (38,6) γραμμαρίων,
  • αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, που περιείχε μικροποσότητα κοκαΐνης, ομοίως σε στέρεα μορφή,
  • φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,
  • (2) κινητά τηλέφωνα, με ενσωματωμένες κάρτες sim, καθώς και
  • βιβλιάριο καταθέσεων τραπέζης.

Κατασχέθηκε επίσης και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 45χρονου.

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι ο συλληφθείς, το χρονικό διάστημα από 01-04-2017 έως και 20-01-2018, είχε διακινήσει ποσότητα ηρωίνης που υπερβαίνει τα (92) γραμμάρια, αποκομίζοντας περισσότερα από (3.500) ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο 45χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων (κατοχή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών).

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024