Χειροτονία ιεροδιακόνου στην Μονή Οσίου Δαυΐδ

Το Σάββατο του Ακαθίστου 24 Μαρτίου 2018 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος επισκέφθηκε την Ιερά Μονή του Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος (φωτογραφίες:  Χρήστος Βασιλείου – Λάρισα), όπου χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, με την συμμετοχή πολλών ευλαβών Ιερεών, προεξάρχοντος του Καθηγουμένου της Ι. Μονής Αρχιμ. Γαβριήλ Εμμναουηλίδου και […]

26 Μαρτίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Το Σάββατο του Ακαθίστου 24 Μαρτίου 2018 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος επισκέφθηκε την Ιερά Μονή του Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος (φωτογραφίες:  Χρήστος Βασιλείου – Λάρισα), όπου χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, με την συμμετοχή πολλών ευλαβών Ιερεών, προεξάρχοντος του Καθηγουμένου της Ι. Μονής Αρχιμ. Γαβριήλ Εμμναουηλίδου και πλήθους ευσεβών προσκυνητών.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος μετά από πρόταση του Ηγουμενοσυμβουλίου της Ι. Μονής τέλσε και την εις Διάκονον χειροτονία του αδελφού αυτής μοναχού Νεοφύτου, ο οποίος εγκαταβιώνει εδώ και μία εικοσαετία στο Μοναστήρι.

Κατά την προσφώνησή του ο Σεβασμιώτατος κάλεσε το νέο διάκονο, να συνεχίσει να δικαονεί εν υπακοή προς τον Γέροντά του και την Αδελφότητα, με πρότυπα του αγίους της Ι. Μονής Όσιο Δαυΐδ και Όσιο Ιάκωβο, αλλά και τον μακαριστό Γέροντα Κύριλλο.

Ο λαός βροντοφώναξε το «ΑΞΙΟΣ» στο νέο Διάκονο, ο οποίος διακρίνεται για την εργατικότητα και την προθυμία του προς όλους.

Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος  μετά των συλλειτουργών του Κληρικών τέλεσαν, επί του τάφου του, το εξαετές Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτου Κυρίλλου Γεραντώνη (+2012), με τη συμμετοχή της Αδελφότητος της Ιεράς Μονής και  πλήθους ευσεβών χριστιανών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024