Τα έκαναν γυαλιά-καρφιά στα Οινόφυτα οι πρόσφυγες

0

Επεισόδια προκλήθηκαν αργά το βράδυ στις δομές των Οινοφύτων. Σοβαρά επεισόδια την προηγούμενη εβδομάδα και στη Θήβα

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εξαγριωμένοι πρόσφυγες που έφτασαν χθες εκεί, έβαλαν φωτιές και έσπασαν διάφορα πράγματα. Είναι περίπου 400 άτομα διαφόρων εθνικοτήτων, μεταξύ των οποίων και γυναικόπαιδα. Δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονται στο σημείο.

Οι συγκεκριμένοι ήρθαν από ξενοδοχείο που έμεναν στον Μαραθώνα, το οποίο χρηματοδοτούσε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, όμως αυτή η χρηματοδότηση σταμάτησε, όπως και το επίδομα που έπαιρναν.

Έτσι, κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά τους σε παλιό εργοστάσιο των Οινοφύτων, το οποίο βέβαια έχει ανακατασκευαστεί και διαθέτει δωμάτια, μπάνια, ηλεκτρικές συσκευές και άλλα απαραίτητα για τη διαβίωσή τους. Άλλωστε, πριν από μερικούς μήνες λειτουργούσε ως Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων.

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, αυτή την ώρα η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί. Γίνονται συζητήσεις με κάποιους από αυτούς και με Υπεύθυνους των Κέντρων Υποδοχής.

Να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα, ομάδα Πακιστανών που διαμαρτύρονταν για τις συνθήκες κράτησης σε δομές στην πόλη της Θήβας, πραγματοποίησαν πορεία από το κέντρο της πόλης προς το Κέντρο Φιλοξενίας τους, σε στρατόπεδο της περιοχής δημιουργώντας μεγάλης έκτασης επεισόδια προξενώντας καταστροφές σε αυτοκίνητα.

Όσο περνά ο καιρός και εδραιώνονται στη χώρα μας, πιστεύουμε ότι θα δημιουργούνται και περισσότερες παραβατικές ενέργειες σε βάρος πολιτών της χώρας. Δυστυχώς όσοι έχουν έρθει δεν είναι ίδιοι μ’ αυτούς που πρόλαβαν και βρέθηκαν στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. Χρειάζεται ή εγκλωβισμός τους σε κλειστά κέντρα ή διάχυσή τους σε μικρές ομάδες στην υπόλοιπη χώρα. Δυστυχώς όμως και οι δύο λύσεις εγκυμονούν κινδύνους. Χρειάζεται η Πολιτεία να αναζητήσει τρόπους επίλυσης του θέματος τώρα πριν είναι αργά.

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση