ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΡ. ΕΥΒΟΙΑ

Μια κίνηση από επαγγελματίες στη Λουτρόπολη για επανεκκίνηση του θαλάσσιου τουρισμού, ελπίζουμε να πάρει σάρκα και οστά. Φυσικά δεν εννοούμε διακοπές με ιστιοπλοϊκά και καταμαράν ή μηχανοκίνητα πανάκριβα σκάφη. Μικρά σκάφη που τις τρεις εποχές χρησιμοποιούνται ως αλιευτικά, το καλοκαίρι μπορούν να «υπηρετήσουν» τον θαλάσσιο τουρισμό, συνδέοντας την Αιδηψό με τις γειτονικές παραλίες. Άλλωστε η […]

31 Μαρτίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

  • Μια κίνηση από επαγγελματίες στη Λουτρόπολη για επανεκκίνηση του θαλάσσιου τουρισμού, ελπίζουμε να πάρει σάρκα και οστά. Φυσικά δεν εννοούμε διακοπές με ιστιοπλοϊκά και καταμαράν ή μηχανοκίνητα πανάκριβα σκάφη. Μικρά σκάφη που τις τρεις εποχές χρησιμοποιούνται ως αλιευτικά, το καλοκαίρι μπορούν να «υπηρετήσουν» τον θαλάσσιο τουρισμό, συνδέοντας την Αιδηψό με τις γειτονικές παραλίες. Άλλωστε η Αιδηψός, με την μεγάλη τουριστική διαδρομή, έβαλε τα θεμέλια του, στη Στερεά και όχι μόνο, από τη δεκαετία του ’60, ενώ μεγαλύτερα σκάφη της έκαναν καθημερινώς κρουαζιέρες σε Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο. Βεβαίως ο θαλάσσιος τουρισμός είναι εξαιρετικά προσοδοφόρος, για την Ελλάδα και τρανό παράδειγμα για την περιοχή, αποτελούν τα Λιχαδονήσια.
  • Την άλλη πλευρά των απόψεων που ήδη γνωρίζουμε από τα ΜΜΕ, μας δίνουν οι κτηνοτρόφοι της Βόρειας Εύβοιας, σχετικά με τα προβλήματα του επαγγέλματος, για το κρέας και το αιγοπρόβειο γάλα. Οι κτηνοτρόφοι λοιπόν της περιοχής, επιμένουν στον όρο συνεργασία, που μπορεί να δημιουργήσει υποδομές τέτοιες, που να προωθούν το γάλα και τα προϊόντα του, όπως και το κρέας. Αρκεί βεβαίως, τονίζουν, να κάνουν πράξη επιτέλους, όσα από την ατζέντα τους είχαν υποσχεθεί οι αρμόδιοι της Κυβέρνησης στο Μαντούδι, μιλώντας για μια διαφορετική Βόρεια Εύβοια, σ’ αυτόν τον τομέα. Φυσικά «μένω στο επάγγελμα κι αγωνίζομαι» το σύνθημά τους.
  • Έγγραφο της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού συνοδεύει τον κάθε λογαριασμό κατανάλωσης νερού με σκοπό να υπάρξει διαφορά σ’ αυτόν τον τομέα, πάντα με τη συμβολή των δημοτών. Πρόκειται για δώδεκα απλούς κανόνες που ζητάει ο Δήμος να εφαρμοστούν, για να υπάρξει μια αρμονική συνεργασία της υπηρεσίας και των πολιτών. Σαφώς από την πλευρά του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού διαφαίνονται ορισμένα παράπονα κι έχει δίκαιο για την συμπεριφορά κάποιων δημοτών, γι’ αυτό και το έγγραφο, όμως και οι δημότες αναφέρονται σε μια ποικίλα λαθεμένη κατεύθυνση στη λειτουργία της καθαριότητας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024