Σκόνταψε στη Λιβαδειά ο Ολυμπιακός, 1-1 με τον Λεβαδειακό

Κάκιστος στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός, βρέθηκε να χάνει από το 4′ μετά το γκολ του Νιας και το μόνο που κατάφερε ήταν να φτάσει στην ισοφάριση με γκολ του Ανσαριφάρντ στο 49′ για το τελικό 1-1 με τον Λεβαδειακό. Ο Λεβαδειακός υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς για την 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος […]

1 Απριλίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Κάκιστος στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός, βρέθηκε να χάνει από το 4′ μετά το γκολ του Νιας και το μόνο που κατάφερε ήταν να φτάσει στην ισοφάριση με γκολ του Ανσαριφάρντ στο 49′ για το τελικό 1-1 με τον Λεβαδειακό.

Ο Λεβαδειακός υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς για την 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος και κατάφερε να κάνει τη ζημιά στους “ερυθρόλευκους”, αποσπώντας ισοπαλία με σκορ 1-1.

Έχοντας εξασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία, η ομάδα του Ζοζέ Ανιγκό μπήκε στο ματς έχοντας την πολυτέλεια να αντιμετωπίσει κάθε παιχνίδι ως το τέλος του πρωταθλήματος δίχως το παραμικρό άγχος.

Ο Μοχάμεντ Γιουσούφ “κόπηκε” από την αποστολή, όπως και Νουάνκο Ομπιόρα. Στα πλάνα του Γάλλου τεχνικού δεν ήταν ούτε ο Βραζιλιάνος τραυματίας στόπερ Λεονάρντο, όπως και ο τιμωρημένος Ζαραδούκας.

Ο Ανιγκό πήρε μαζί του 18 ποδοσφαιριστές για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, τους Επασί, Σωτηρίου, Ζοάο Φαβάρο, Αντιλεού, Τσαμπούρη, Νιάς, Τριποτσέρη, Ντιόγκο, Καραχάλιο, Καλτσά, Μητρόπουλο, Νίκα, Καθάριο, Σουμπίνιο, Σαβαντογκό, Μπελγκαζουανί, Γιακουμάκη και Μαρκόβσκι.

Από την πλευρά του, ο Όσκαρ Γκαρθία αποφάσισε να αφήσει ξανά εκτός αποστολής τους Μπιέρν Ένχελς και Εχσάν Χατζισαφί, μετά το παιχνίδι με τον Πλατανιά, αυτή τη φορά για το ματς της Λιβαδειάς. Αντιθέτως, κανονικά στην αποστολή συμπεριλήφθηκε ο Σεμπά όπως είχε συμβεί και πριν 20 μέρες στα Χανιά.

Ανδρούτσος, Μποτία, Χουτεσιώτης, Σισέ, Τζούρτζεβιτς, Ελαμπντελαουί, Φορτούνης, Ζιλέ, Ίβουσιτς, Ανσαριφάρντ, Κούτρης, Μάριν, Μαρτίνς, Μιραλάς, Νικολάου, Οφόε, Πάρντο, Προτό, Ρομαό, Σεμπά και Ταχτσίδης ήταν οι 21 παίκτες που συμπεριέλαβε στην αποστολή για το παιχνίδι της Λιβαδειάς ο Ισπανός τεχνικός.

Ο Λεβαδειακός πέτυχε τον τέλειο αιφνιδιασμό και προηγήθηκε μόλις στο 4ο λεπτό με κεφαλιά του Νιάς, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε στις αρχές του δεύτερου μέρους με τον Ανσαριφάρντ αλλά δεν απέφυγε την απώλεια δύο βαθμών στη Λιβαδειά.

Ξύπνησε αργά και το πλήρωσε

Από πολύ νωρίς τα δεδομένα της αναμέτρησης στη Λιβαδειά άλλαξαν και μάλιστα κόντρα στο αναμενόμενο, καθώς αυτό έγινε υπέρ του αουτσάιντερ.

Μόλις στο 4′, ο Λεβαδειακός πήρε προβάδισμα στο ματς όταν σε εκτέλεση κόρνερ του Σουμπίνιο ο Μποτία έχασε πανηγυρικά τον Νιας στον αέρα και ο Σενεγαλέζος στόπερ με κεφαλιά νίκησε τον Προτό για το 1-0!

Το διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος έδειχνε να έχει αφήσει τα σημάδια του πολύ περισσότερο στον Ολυμπιακό παρά στους γηπεδούχους, ωστόσο η αλήθεια είναι πως οι Πειραιώτες παρουσίαζαν στο χορτάρι πολλές από τις… παιδικές ασθένειες που τους συντροφεύουν σε όλη τη φετινή σεζόν.

Από κατοχή μπάλας άλλο τίποτα (39% – 61% στο πρώτο μέρος) για την ομάδα του Όσκαρ Γκαρθία, από ουσία πάλι ελάχιστα πράγματα…

Κλωθογύριζε τη μπάλα ο Ολυμπιακός, όμως ο Λεβαδειακός σε μια ακόμη περίπτωση ήταν αυτός που άγγιξε το γκολ. Ο Σουμπίνιο έβγαλε σε θέση βολής τον Σαβαντογκό, που νικήθηκε από τον Προτό σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ στο 23′!

Με πίεση στη μπάλα στο μισό γήπεδο και σωστές καλύψεις, οι γηπεδούχοι ανάγκαζαν τους “ερυθρόλευκους” σε μια μάλλον ανούσια υπεροχή και συνεργασίες με το σταγονόμετρο.

Μόλις δύο φορές ο Ολυμπιακός έφτασε σε καλές προϋποθέσεις να σκοράρει σε κανονική ροή αγώνα, αλλά δεν τα κατάφερε. Στο 2′ ο Ανσαριφάρντ με το κεφάλι πρόλαβε την έξοδο του Επασί στο γύρισμα του Οτζίτζα, αλλά δεν μπόρεσε να δώσει στη μπάλα πορεία πορεία προς τα δίχτυα.

Στο 28′ ο Ιρανός διεθνής φορ με προβολή προ κενής εστίας δεν μπόρεσε να φτάσει στη μπάλα και να τη σπρώξει στα δίχτυα, σε γύρισμα – μισό γκολ του Ελαμπντελαουί από δεξιά. Ο Επασί στο 42′ έβγαλε στην δεξιά του γωνία την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μιραλάς και το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον Λεβαδειακό να έχει το προβάδισμα στο σκορ.

Ο Μάριν έμεινε στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα, ο Φορτούνης πέρασε στη θέση του και στο 49′ ο Ολυμπιακός έφτασε στην ισοφάριση. Από αριστερά ο Κούτρης έψαξε τον Ανσαριφάρντ (ένα παπούτσι μπροστά από τους αντιπάλους του τη στιγμή της πάσας), που στην κίνηση πλάσαρε τον Επασί για το 1-1, με το 14ο φετινό του τέρμα στο πρωτάθλημα.

Ο Λεβαδειακός άφησε μέτρα στο γήπεδο, δίνοντας κι άλλο χώρο στον Ολυμπιακό, θέλοντας πλέον κυρίως να αμυνθεί και μετά να ψάξει κάποια κόντρα επίθεση με καλές προϋποθέσεις. Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν καλύτερο ρυθμό σε σχέση με το πρώτο μέρος αλλά και πάλι με δυσκολία στην δημιουργία φάσεων μέσα στην αντίπαλη περιοχή.

Σε φάση καρμπόν με αυτή της ισοφάρισης, ο Επασί έδειξε σπουδαία αντανακλαστικά και είπε “όχι” στην προβολή του Ανσαριφάρντ μέσα από την μικρή περιοχή στο 71′! Ο Λεβαδειακός είχε τη δική του στιγμή τέσσερα λεπτά αργότερα, όταν ο Μαρκόβσκι -υπό πίεση- αστόχησε σε κεφαλιά από σέντρα του Γιακουμάκη.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ελαμπντελαουί δεν μπόρεσε να νικήσει τον Επασί από το ένα μέτρο (!) μετά από εξαιρετική μεταβίβαση του Ρομαό, στην τελευταία ευκαιρία του αγώνα στη Λιβαδειά.

Το τελικό 1-1 έδωσε έναν ακόμη βαθμό αλλά κυρίως ψυχολογία και γόητρο στον Λεβαδειακό, ενώ την ίδια στιγμή έφερε εκ νέου προβληματισμό στον Ολυμπιακό που άφησε δύο βαθμούς και έχασε έδαφος για την μάχη της 2ης θέσης.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Αυτή του 23ου λεπτού, όταν με το σκορ στο 1-0, ο Προτό κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό νικώντας σε τετ-α-τετ τον Σαβαντογκό, που βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή και φάτσα με το 2-0 μετά την πάσα του Σουμπίνιο.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Δεν είχε ιδιαίτερα δύσκολες φάσεις να διαχειριστεί, το έργο του στον πειθαρχικό έλεγχο ήταν εύκολο και έβγαλε το ματς χωρίς να κάνει εκτεταμένη χρήση των καρτών του, υποδεικνύοντας έγκαιρα τις παραβάσεις. Οριακή αυτή της ισοφάρισης, όπου ο Ανσαριφάρντ είναι ένα παπούτσι μπροστά από τους αντιπάλους στην μεταβίβαση του Κούτρη.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Με τις επεμβάσεις του στο 71′ και το 93′, ο Επασί ήταν αυτός που κράτησε τον βαθμό για τον Λεβαδειακό, κερδίζοντας Ανσαριφάρντ και Ελαμπντελαουί από το ένα μέτρο, στις κλασικότερες ευκαιρίες των Πειραιωτών στο ματς.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Νιάς πέτυχε το γκολ των γηπεδούχων, καθάρισε πολλές φάσεις στον αέρα και με τα φυσικά του προσόντα κέρδισε τις περισσότερες μάχες στον χώρο της μεσαίας γραμμής, πραγματοποιώντας μια εξαιρετικά γεμάτη εμφάνιση για λογαριασμό της ομάδας του.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Μποτία έχασε εύκολα τον Νιάς στο 1-0, ο Μάριν βρισκόταν σε άλλο γήπεδο, ο Μιραλάς δεν σταύρωσε μια προσωπική ενέργεια, ο Οτζίτζα λειτουργούσε με χρονοκαθυστέρηση. Ο Ολυμπιακός είχε μια σειρά από αρνητικούς πρωταγωνιστές, μα το πλέον ανησυχητικό είναι πως έμοιαζε να έχει μείνει στη διακοπή του πρωταθλήματος. Και όταν θυμήθηκε πως παίζει παιχνίδι, είχε σπαταλήσει ένα ολόκληρο ημίχρονο.

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς

Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης (ΕΠΣ Άρτας)

Βοηθοί: Βασίλειος Λάμπρου (Αν. Αττικής), Ανδρέας Μεϊντάνας (ΕΠΣ Αχαΐας)

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Επασί, Τσαμπούρης, Αντιλεού, Ζοάο Φαβάρο, Ντιόγκο, Νιάς, Μητρόπουλος (90+2′ Καραχάλιος), Σαβαντογκό (69′ Καλτσάς), Σουμπίνιο (68′ Μπελγκαζουανί), Γιακουμάκης, Μαρκόβσκι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Όσκαρ Γκαρθία): Προτό, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σισέ, Κούτρης, Ρομαό, Μαρτίνς (65′ Σεμπά), Μάριν (46′ Φορτούνης), Μιραλάς (86′ Τζούρτζεβιτς), Οτζίτζα, Ανσαριφάρντ.

Γκολ: 4′ Νιάς / 49′ Ανσαριφάρντ

Κάρτες: 15′ Νιάς, 50′ Τσαμπούρης / 47′ Ρομαό

Ανιγκό: “Ο Ολυμπιακός δεν έχασε το πρωτάθλημα από τον Λεβαδειακό”

Ο Γάλλος τεχνικός των “πρασίνων”, Ζοζέ Ανιγκό, έκρινε ως δίκαιο το αποτέλεσμα και υποστήριξε χαρακτηριστικά ότι οι “ερυθρόλευκοι” δεν έχασαν στη Λιβαδειά το πρωτάθλημα.

“Κάναμε τη δουλειά μας. Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο, ένας βαθμός για εμάς, ένας για τον Ολυμπιακό. Σαφώς, ο Ολυμπιακός δεν έχασε το πρωτάθλημα από το σημερινό ματς”, υποστήριξε στην κάμερα της NOVA ο Ζοζέ Ανιγκό.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024