Ο Επιτάφιος του Θεοδωράκη παρουσίασε στο Αλιβέρι η Εταιρεία Ευβοϊκών Σπουδών

Το Τοπικό  Τμήμα Αλιβερίου της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών πραγματοποίησε την εκδήλωσή του την Παρασκευή 30 Μαρτίου με τον τίτλο «ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ» και κεντρικό θέμα την τραγική ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΑΝΑ που θρηνεί το Εσταυρωμένο, το δολοφονημένο , το αδικοχαμένο παιδί της. Ερασιτέχνες ηθοποιοί, τραγουδιστές και μουσικοί σε ένα άρτιο σύνολο παρουσίασαν τον «ΕΠΙΤΑΦΙΟ» των Ρίτσου-Θεοδωράκη, μπροστά στους […]

2 Απριλίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Το Τοπικό  Τμήμα Αλιβερίου της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών πραγματοποίησε την εκδήλωσή του την Παρασκευή 30 Μαρτίου με τον τίτλο «ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ» και κεντρικό θέμα την τραγική ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΑΝΑ που θρηνεί το Εσταυρωμένο, το δολοφονημένο , το αδικοχαμένο παιδί της.

Ερασιτέχνες ηθοποιοί, τραγουδιστές και μουσικοί σε ένα άρτιο σύνολο παρουσίασαν τον «ΕΠΙΤΑΦΙΟ» των Ρίτσου-Θεοδωράκη, μπροστά στους συμπολίτες τους στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Αλιβερίου.

Τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, η ποίηση του Γιάννη Ρίτσου και του Κώστα Βάρναλη, η θεατρική απόδοση αποσπάσματος από τις «Τρωάδες» του Ευριπίδη και τα άσματα από τον Επιτάφιο Θρήνο συγκίνησαν τους θεατές σε μια συναυλία-παράσταση που δεν είχε τίποτε να ζηλέψει από επαγγελματικές παραγωγές.

Το Τ.Τ. της Εταιρείας Ευβοϊκών ευχαριστεί τα μέλη και τους φίλους που πήραν μέρος στην παράσταση και τους εύχεται ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024