Συνελήφθησαν επτά άτομα στην Φθιώτιδα, για πλαστογραφία και κλεπταποδοχή

Αναζητείται ο νόμιμος εκπρόσωπος εταιρείας που δραστηριοποιείται στο εμπόριο υγραερίου. Διενεργήθηκαν έρευνες σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και εγκαταστάσεις εμφιάλωσης της εταιρείας.  Κατασχέθηκαν 584 φιάλες υγραερίου, οι οποίες έφεραν στην βαλβίδα τους πλαστές συρρικνωτικές μεμβράνες, καθώς και πλαστές τάπες ασφαλείας, με το λογότυπο άλλης εταιρείας. Επιπλέον, κατασχέθηκαν 17.061 πλαστές τάπες & συρρικνωτικά βαλβίδων φιαλών υγραερίου, διαφόρων εταιρειών, […]

4 Απριλίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Αναζητείται ο νόμιμος εκπρόσωπος εταιρείας που δραστηριοποιείται στο εμπόριο υγραερίου. Διενεργήθηκαν έρευνες σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και εγκαταστάσεις εμφιάλωσης της εταιρείας.  Κατασχέθηκαν 584 φιάλες υγραερίου, οι οποίες έφεραν στην βαλβίδα τους πλαστές συρρικνωτικές μεμβράνες, καθώς και πλαστές τάπες ασφαλείας, με το λογότυπο άλλης εταιρείας. Επιπλέον, κατασχέθηκαν 17.061 πλαστές τάπες & συρρικνωτικά βαλβίδων φιαλών υγραερίου, διαφόρων εταιρειών, 563 πλαστά έντυπα οδηγιών χρήσεως, επίσης διαφόρων εταιρειών κ.α.

Συνελήφθησαν, τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες της Μ. Δευτέρας, σε περιοχές της Φθιώτιδας, συνολικά επτά άτομα μεταξύ των οποίων ένας υπήκοος Αλβανίας και ένας υπήκοος Πακιστάν, ηλικίας από 37 έως 65 ετών.

Σε βάρος τους, καθώς και ενός ακόμη 70χρονου ημεδαπού, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της πλαστογραφίας, αποδοχής προϊόντων εγκλήματος και παράβασης νομοθεσιών περί σημάτων και περί οργάνωσης αγοράς πετρελαιοειδών.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Άμεσης Δράσης Λαμίας.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση στοιχείων, εντοπίστηκε προχθές το πρωί, επί της εθνικής οδού Θερμοπυλών – Ιτέας, ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, έμφορτο με φιάλες υγραερίου, στο οποίο επέβαιναν οι τρεις εκ των συλληφθέντων.

Κατά τη διενέργεια ελέγχου, βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος και κατασχέθηκαν 584 φιάλες υγραερίου, διαφόρων χωρητικοτήτων, οι οποίες έφεραν στην βαλβίδα τους πλαστές συρρικνωτικές μεμβράνες (θερμοπλαστικά), καθώς και πλαστές πλαστικές τάπες ασφαλείας (πώματα), με λογότυπο άλλης εταιρείας.

Όπως επίσης προέκυψε, είχαν εμφιαλωθεί παράνομα σε εγκαταστάσεις εταιρείας σε περιοχή της Φθιώτιδας, η οποία δραστηριοποιείται στο εμπόριο υγραερίου, με πρόεδρο, διευθύνοντα σύμβουλο και νόμιμο εκπρόσωπο αυτής τον 70χρονο.

Σε νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν ακολούθως, προχθές το μεσημέρι και χθες το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, στις εγκαταστάσεις της ανωτέρω εταιρείας, συνελήφθησαν τέσσερα επιπλέον άτομα (προσωρινά υπεύθυνος και εργαζόμενοι), ενώ βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:

  • (17.061) πλαστές τάπες & συρρικνωτικά βαλβίδων φιαλών υγραερίου, διαφόρων εταιρειών,
  • (563) πλαστά έντυπα οδηγιών χρήσεως, επίσης διαφόρων εταιρειών,
  • (3) φιάλες υγραερίου, οι οποίες έφεραν πλαστές τάπες, με λογότυπο άλλης εταιρείας,
  • (1) φιάλη υγραερίου της εν λόγω εταιρείας, με στρόφιγγα που έφερε ανάγλυφο λογότυπο άλλης εταιρείας.
  • (3.952) φιάλες κενές περιεχομένου, διαφόρων εταιρειών.

Επιπλέον, κατασχέθηκε και το προαναφερόμενο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας, ενώ το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024