Το πρώτο «Ανάστα ο Θεός» στον Ι.Ν. Αγ. Νικόλαου στη Χαλκίδα

Λίαν πρωί του Μεγάλου Σαββάτου 7 Απριλίου 2018, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, όπου προεξήρχε κατά την Εσπερινή Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, με την συλλειτουργία των Αρχιμ. Φιλοθέου Θεοχάρη, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου του, Αρχιμ. Χρυσοστόμου Καλύβα και Πρωτοπρεσβ. Ηλία Αγιαννίτη, Εφημερίων του Ι. Ναού και του […]

7 Απριλίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Λίαν πρωί του Μεγάλου Σαββάτου 7 Απριλίου 2018, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, όπου προεξήρχε κατά την Εσπερινή Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, με την συλλειτουργία των Αρχιμ. Φιλοθέου Θεοχάρη, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου του, Αρχιμ. Χρυσοστόμου Καλύβα και Πρωτοπρεσβ. Ηλία Αγιαννίτη, Εφημερίων του Ι. Ναού και του Διακ. Νικολάου Πριμηκυρίου.

 

Η Θεία Λειτουργία ετελέσθη, σύμφωνα με παλαιό έθιμο της Ενορίας, επί του Ιερού Κουβουκλίου του Επιταφίου, εκτός του Ιερού Βήματος.

Περί την 8η πρωινή, οπότε και ο Σεβασμιώτατος έψαλε το «Ανάστα ο Θεός», οι καμπάνες του Ιερού Ναού ήχησαν χαρμόσυνα και πανηγυρικά, σημαίνοντας το μήνυμα της, κατά την παράδοση λεγομένης, «Πρώτης Ανάστασης».

Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν με υποδειγματική τάξη και ευπρέπεια πολλοί ευσεβείς χριστιανοί, και μάλιστα νέοι στην ηλικία, οι οποίοι κοινώνησαν και των Αχράντων Μυστηρίων.

Την ιερά Υμνωδία διηκόνησαν οι δύο Χοροί των Ιεροψάλτών του Ι. Ναού, υπό την διεύθυνση των κ. Σπυρίδωνος Σιμιτζή και κ. Δήμου Τσίμπου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024