Λεβαδειακός-Αστέρας Τρίπολης 1-0: Κυνηγά το όνειρο ο Λεβαδειακός

Ο Αστέρας Τρίπολης ήταν καλύτερος μέχρι το 30′, όμως ο Λεβαδειακός βρήκε το γκολ στο 66′ με τον Σαβαντόκο και πήρε τους τρεις βαθμούς, μπαίνοντας για τα καλά στη διεκδίκηση μιας θέσης στην πεντάδα Τώρα… μύλος, φωτιά, όπως θέλετε πείτε το. Η νίκη του Λεβαδειακού (1-0) επί του Αστέρα έκανε ακόμη πιο περίπλοκα τα πράγματα […]

15 Απριλίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Ο Αστέρας Τρίπολης ήταν καλύτερος μέχρι το 30′, όμως ο Λεβαδειακός βρήκε το γκολ στο 66′ με τον Σαβαντόκο και πήρε τους τρεις βαθμούς, μπαίνοντας για τα καλά στη διεκδίκηση μιας θέσης στην πεντάδα

Τώρα… μύλος, φωτιά, όπως θέλετε πείτε το. Η νίκη του Λεβαδειακού (1-0) επί του Αστέρα έκανε ακόμη πιο περίπλοκα τα πράγματα στην υπόθεση 5η θέση που υπό προϋποθέσεις στέλνει στο Γιουρόπα Λιγκ και όσο περνά ο καιρός, η σχετική «μάχη» κορυφώνεται. Οχι μόνο οι Βοιωτοί παρέμειναν στο κόλπο, αλλά πλέον κανείς… ενδιαφερόμενος δεν μπορεί να ξεφύγει και οι Αρκάδες συνεχίζουν να νιώθουν «καυτή» την ανάσα πολλών ομάδων (ισόβαθμοι με την Ξάνθη, από κοντά Πανιώνιος, Λεβαδειακός, Παναιτωλικός, αλλά και ο ΠΑΣ). Φανταστείτε τι έχει να γίνει αν αύριο οι Γιαννιώτες κερδίσουν στην Ξάνθη. Αλλά ας πάμε στο παιχνίδι.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με 4-2-3-1 και είχαν τον Επασί στο τέρμα, τους Τσαμπούρη, Αντιλέχου, Φαβάρο, Ντιόγκο στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Νιασέ, Μητρόπουλο στον άξονα, τον Σουμπίνιο «δεκάρι», τους Γιακουμάκη, Σαβαντόγκο στα άκρα και τον Μαρκόβσκι σε θέση φορ.

Με ανάλογη διάταξη παρατάχθηκαν και οι φιλοξενούμενοι. Ο Αθανασιάδης ήταν κάτω από τα γκολπόστ, οι Μπέρτος, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Γιαννούλης στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, οι Ιγκλέσιας, Μουνάφο στον άξονα, ο Τόνσο οργανωτής, οι Κυριακόπουλος,Τσιλιανίδης στα «φτερά» και ο Μανιάς στην κορυφή της επίθεσης.

Η αναμέτρηση στα πρώτα της 30 λεπτά ήταν πάρα πολύ καλή. Είχε ρυθμό, η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω και είδαμε ωραία μπάλα. Οι Βοιωτοί απείλησαν μόλις στα 20 δευτερόλεπτα με τον Σουμπίνιο, ενώ οι Αρκάδες σε αυτό το διάστημα είχαν πιο «κλασικές» ευκαιρίες, με τους Τόνσο (στο 14′ η κορυφαία όλων, όταν και απέκρουσε ο Επασί το κοντινό του πλασέ και στο 30′), Τσιλιανίδη (21′) και Μανιά (26′). Οι δύο ομάδες είχαν σε καλή ημέρα τις δεξιές τους πλευρές (Τσαμπούρης, Γιακουμάκης/Μπέρτος, Τσιλιανίδης) και τα «δεκάρια» τους (Σουμπίνιο/Τόνσο), δημιουργούσαν, αλλά γκολ δεν βρήκαν.

Κάπου εκεί, ίσως και λόγω της ζέστης, κατέβασαν ταχύτητα. Οι Αρκάδες κρατούσαν μεν μπάλα, αλλά οι Μητρόπουλος, Νιασέ «κέρδισαν» τις περισσότερες «μονομαχίες» στον άξονα και η ανάπαυλα βρήκε το ζευγάρι χωρίς σκορ.

Το δεύτερο μισό είχε εκ διαμέτρου αντίθετη εικόνα από το πρώτο. Μέχρι το 65′ η μοναδική αξιοσημείωτη στιγμή ήταν μία σέντρα-σουτ του Ισνάλδο στο 63′, που μόλις είχε μπει στο ματς ως αλλαγή. Κάπου εκεί όμως (67′) οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Σαβαντογκό και η αναμέτρηση πήρε… φωτιά. Αυτόματα άλλαξαν και τα πλάνα των δύο ομάδων. Σε διάστημα λίγων λεπτών ο Λεβαδειακός «γύρισε» το σύστημα σε 3-6-1 και ο Αστέρας σε 4-4-2. Πλέον υπήρχαν ξεκάθαροι εκατέρωθεν προσανατολισμοί. Οι «πράσινοι» να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ και οι Αρκάδες να ισοφαρίσουν. Οι φιλοξενούμενοι πήραν μέτρα στο γήπεδο, αλλά τελικά δεν κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ. Παρότι σε δύο περιπτώσεις με τον Δουβίκα «άγγιξαν» την ισοφάριση. Κυρίως στο 88′, όταν εξ’επαφής πλάσαρε ψηλά άουτ.

MVP: Ο Επασί. Να τα λέμε όλα. Μέχρι το 30′ ο Αστέρας θα μπορούσε να είχε πετύχει και δύο γκολ. Ομως ο γκολκίπερ του Λεβαδειακού αντέδρασε σωστά σε πολλές περιπτώσεις, με κυριότερες εκείνες των Τόνσο και Μανιά. Αν εκεί άνοιγε το σκορ, θα μιλάγαμε για άλλο ματς.

Στο ύψος του: Οι Τσαμπούρης, Γιακουμάκης. Η πλευρά τους δεν δέχθηκε ιδιαίτερη πίεση, ενώ ο δεύτερος πιστώνεται την ασίστ στον Σαβαντόγκο, στον οποίο έδωσε «μισό» γκολ.

Αδύναμος κρίκος: Ο Κυριακόπουλος. Ο 22χρονος έχει το ελαφρυντικό πως δεν είναι ακραίος αλλά μπακ, όμως ακόμη και στο πρώτο ημίωρο που ο Αστέρας πίεζε και δημιουργούσε, δεν «φάνηκε» πολύ. Ξέχωρα από μία φάση που «έβγαλε» φάση για τον Τόνσο.

Η «γκάφα»: Η μεσοεπιθετική λειτουργία του Αστέρα στο δεύτερο μισό. Δεν «ρόλαρε» και το κυριότερο, οι ακραίοι του δεν πήραν πρωτοβουλίες. Δεν απειλείς με κομμένα «φτερά».

Το «στραγάλι»: Ο Τσαμούρης τα πήγε καλά, ενώ στο τέλος απέβαλε τον Πασαλίδη για διαμαρτυρίες. Οπως και οι βοηθοί του, ενώ σωστά δεν μέτρησε το γκολ που πέτυχε ο Τόνσο στο πρώτο μισό, καθώς ο Αργεντινός ήταν σε θέση οφ σάιντ. Μας μένει μόνο μία φάση! Εληξε το πρώτο ημίχρονο με τον Γιακουμάκη σε καλή θέση μέσα στην περιοχή του Αστέρα. Δεκτό πως μόλις είχε συμπληρωθεί το ένα επιπλέον λεπτό, αλλά…

 

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ο Αστέρας πλήρωσε τις χαμένες ευκαιρίες του πρώτου μισού. Δεν τις εκμεταλλεύτηκε, ο Λεβαδειακός βρήκε γκολ στην πρώτη του ουσιαστική επίσκεψη στα καρέ του Αθανασιάδη μετά την ανάπαυλα και ύστερα διαχειρίστηκε το υπέρ του σκορ. Δίκαιο το αποτέλεσμα; Αν ψάχνετε δικαιοσύνη στην μπάλα, πλανάστε πλάνην οικτρά. Να φύγετε, να πάτε αλλού. Εδώ είναι ο βασιλιάς των σπορ.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Επασί, Τσαμπούρης, Αντιλεού, Φαβάρο (80′ Καλτσάς), Ντιόγκο, Νιάσε (90′ Νίκας), Μητρόπουλος, Σουμπίνιο, Σαβαντογκό (72′ Ζαραδούκας), Γιακουμάκης, Μαρκόβσκι.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Μπέρτος (78′ Κώτσιρας), Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Γιαννούλης, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Κυριακόπουλος (60′ Ισνάλδο), Τόνσο, Τσιλιανίδης (70′ Δουβίκας), Μανιάς.

Πηγή:www.gazzetta.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024