Γιατί έφτασε η ΔΕΗ στην καταστροφή;

Γιατί έφτασε η ΔΕΗ στην καταστροφή; Πίσω από κάθε κινητοποίηση εργαζομένων σ’ όλο τον κόσμο υπάρχει και κάποια σκοπιμότητα. Τέτοιες ήταν κι αυτές των εργαζομένων της ΔΕΗ, του μεγαλύτερου εργοδότη – ύστερα από το Δημόσιο – της χώρας μας. Πολλά έχουν ειπωθεί, το σίγουρο είναι ότι χρησιμοποιήθηκε για προσωπικούς λόγους αρκετών συνδικαλιστών, οι οποίοι την […]

16 Απριλίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Γιατί έφτασε η ΔΕΗ στην καταστροφή;

Πίσω από κάθε κινητοποίηση εργαζομένων σ’ όλο τον κόσμο υπάρχει και κάποια σκοπιμότητα. Τέτοιες ήταν κι αυτές των εργαζομένων της ΔΕΗ, του μεγαλύτερου εργοδότη – ύστερα από το Δημόσιο – της χώρας μας. Πολλά έχουν ειπωθεί, το σίγουρο είναι ότι χρησιμοποιήθηκε για προσωπικούς λόγους αρκετών συνδικαλιστών, οι οποίοι την χρησιμοποίησαν και για πολιτικό εφαλτήριο.

Έχουν ειπωθεί ότι μερικοί απ’ αυτούς χρησιμοποιήθηκαν από εγχώρια συμφέροντα, που εποφθαλμιούσαν την εταιρία ή την ήθελαν σε άσχημη θέση προκειμένου να προωθήσουν τα δικά τους σχέδια. Μάλιστα φτάνουν σήμερα, με όργανα κάποιους συνδικαλιστές να την διεκδικούν.

Το ίδιο συνέβη και με μια άλλη εταιρία, τη ΛΑΡΚΟ. Υπήρξαν φωτεινές εξαιρέσεις διοικήσεων που ήθελαν την εταιρία να διεθνοποιηθεί, όμως ήταν τέτοιες οι αντιδράσεις αυτών που την ήθελαν στη μιζέρια, που την έφεραν με τις ενέργειές τους στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Κάτι που δύσκολα θ΄ αποφύγει.

Είτε κυβερνά η αριστερά, είτε η δεξιά, όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι ο πλούτος γεννιέται με ρίσκο. Αλλιώς αυτό που δημιουργείται είναι χρέη και πτώχευση. Όπως συνέβη γι’ άλλη μια φορά στην Ελλάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ