Δύο νεκροί από πτώση μονοκινητήριου αεροσκάφους στη Φωκίδα

Οι δύο νεκροί ήταν ηλικίας 50 και 55 ετών – Άγνωστα τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος – Απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας ο  ένας εκ των δύο επιβαινόντων Νεκροί είναι και οι δύο επιβαίνοντες μονοκινητήριου αεροσκάφους, το οποίο κατέπεσε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή Σκάλωμα Φωκίδας και συγκεκριμένα στο 72ο  χιλιόμετρο […]

21 Απριλίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Οι δύο νεκροί ήταν ηλικίας 50 και 55 ετών – Άγνωστα τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος – Απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας ο  ένας εκ των δύο επιβαινόντων

Νεκροί είναι και οι δύο επιβαίνοντες μονοκινητήριου αεροσκάφους, το οποίο κατέπεσε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή Σκάλωμα Φωκίδας και συγκεκριμένα στο 72ο  χιλιόμετρο της Εθνική οδού Ναυπάκτου –Ιτέας.

Στο σημείο έσπευσαν 12 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα,  εντοπίζοντας νεκρό τον ένα επιβαίνοντα, ο οποίος βρισκόταν εκτός της ατράκτου και είχε καταπλακωθεί. Ο δεύτερος απεγκλωβίστηκε από τους πυροσβέστες τραυματισμένος και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου.

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα, υπέκυψε στα τραύματά του. Οι δύο νεκροί ήταν ηλικίας 50 και 55 ετών.

Στον τόπο του συμβάντος μεταβαίνουν εμπειρογνώμονες, προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία και να εξακριβώσουν τα αίτια της πτώσηςπου έως στιγμής παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Στις πρώτες εικόνες φαίνεται να έχει διαλυθεί το πιλοτήριο, τα δύο φτερά, ενώ στο ουραίο του τμήμα, δεν έχουν σημειωθεί μεγάλες καταστροφές.

Το χρονικό της τραγωδίας

Δύο μονοκινητήρια αεροσκάφη τύπου Piper (PA 28) εκτελούσαν το δρομολόγιο Κωπαΐδα – Μεσολόγγι – Κωπαΐδα, όταν πάνω από το Ευπάλιο, ο ένας επιβαίνων του δεύτερου αεροσκάφους ανέφερε ότι το προπορευόμενο θα έκανε αναγκαστική προσγείωση, λόγω βλάβης. Σημειώνεται, ότι στην περιοχή έπνεαν και ισχυροί άνεμοι.

Μάλιστα, «σηκώθηκε» και ένα ελικόπτερο τύπου Agusta Bell, προκειμένου να συνδράμει στη μεταφορά των τραυματιών, ωστόσο δεν χρειάστηκε καθώς είχαν ήδη φτάσει στο κέντρο υγείας.

Ο ένας εκ των επιβαινόντων ήταν απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας. Πρόκειται για τον Πατρινό απόστρατο σμήναρχο της Πολεμικής Αεροπορίας, Τάσο Σταματάκη, ο οποίος είχε υπηρετήσει στην 338 Μοίρα στην Ανδραβίδα στα Φάντομ.

Συνάδελφοί του κάνουν λόγο για έμπειρο πιλότο που είχε ξαναπραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση με Φαντομ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024