Οι εκδηλώσεις για την πανήγυρη των Ευβοέων Αγίων ξεκίνησαν

Μέσα στο χαρμόσυνο κλίμα της Αναστάσεως του Χριστού άρχισαν, την Τετάρτη 25 Απριλίου  2018, οι Εκδηλώσεις για την Εορτή των Τοπικών Αγίων της Εύβοιας και των Νήσων των Βορείων Σποράδων, στον ομώνυμο Ιερό Ναό τους στη Χαλκίδα, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου. Την Τετάρτη το απόγευμα, όπως έχει καθιερωθεί κατά τα τελευταία χρόνια, […]

26 Απριλίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Μέσα στο χαρμόσυνο κλίμα της Αναστάσεως του Χριστού άρχισαν, την Τετάρτη 25 Απριλίου  2018, οι Εκδηλώσεις για την Εορτή των Τοπικών Αγίων της Εύβοιας και των Νήσων των Βορείων Σποράδων, στον ομώνυμο Ιερό Ναό τους στη Χαλκίδα, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Την Τετάρτη το απόγευμα, όπως έχει καθιερωθεί κατά τα τελευταία χρόνια, πραγματοποιήθηκε  η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων αρκετών εκ των Ευβοέων Αγίων, τα οποία διαφυλάσσονται καθ’ όλη την διάρκεια του έτους στην Ιερά Μητρόπολη, σε Ενορίες και σε Ιερές Μονές, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού, με την συμμετοχή των ευσεβών χριστιανών και το παιάνισμα της Φιλαρμονικής του Δήμου Χαλκιδέων.

Στη συνέχεια ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, με την συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της Πόλεως Χαλκίδος και των Περιχώρων, στον οποίον κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος και ακολούθησε Μικρά Αγρυπνία, με την συμμετοχή πολλών ευσεβών χριστιανών.

Τα Ιερά Λείψανα των Ευβοέων Αγίων θα παραμείνουν στον Ιερό Ναό, μέχρι το απόγευμα της Κυριακής 29 Απριλίου, οπότε είναι και η κυριώνυμη ημέρα της Εορτής των Ευβοέων Αγίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024