Οι τουρκουάζ παραλίες στους Αγίους Αποστόλους Ευβοίας μόλις δύο ώρες από την Αθήνα

Σε απόσταση μόλις δύο ωρών από το κέντρο της Αθήνας, μπορείτε να απολαύσετε τα πεντακάθαρα τουρκουάζ νερά του Αιγαίου, που λούζει την ανατολική ακτή της Κεντρικής Εύβοιας. Οι παραλίες που παρουσιάζονται στα πλάνα βρίσκονται κοντά στο χωριό Άγιοι Απόστολοι Ευβοίας και είναι οι ακόλουθες: 1) Η παραλία Χερόμυλος, που έχει ψιλό βότσαλο και άμμο. Αυτό […]

7 Μαΐου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Σε απόσταση μόλις δύο ωρών από το κέντρο της Αθήνας, μπορείτε να απολαύσετε τα πεντακάθαρα τουρκουάζ νερά του Αιγαίου, που λούζει την ανατολική ακτή της Κεντρικής Εύβοιας. Οι παραλίες που παρουσιάζονται στα πλάνα βρίσκονται κοντά στο χωριό Άγιοι Απόστολοι Ευβοίας και είναι οι ακόλουθες:

1) Η παραλία Χερόμυλος, που έχει ψιλό βότσαλο και άμμο. Αυτό το ψιλό λευκό βότσαλο προσδίδει στα νερά της ένα εκπληκτικό χρώμα όμοιο με αυτό που συναντάς σε παραλίες του Ιονίου.

2) Η παραλία Λιανή Άμμος, με τα ρηχά, φιλικά νερά της, χωρίζεται σε μικρές επιμέρους αμμουδιές.

Η ψιλή άμμος σε συνδυασμό με τα καταγάλανα της νερά, την κατατάσσουν σε μαγευτική παραλία. Ο καιρός δεν την πιάνει πολύ και η θάλασσα είναι σχετικά ρηχή.

Τα δέντρα που την περιβάλουν δημιουργούν μεγάλους χώρους σκίασης μόλις 10 μέτρα από το νερό. Είναι ιδανική για οικογένειες αφού η σχετικά ρηχή θάλασσα σε συνδυασμό με την σκιά που δημιουργούν τα ελαιόδεντρα αποτελούν την βασική επιλογή για την προστασία των νεότερων μελών τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024