ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

0
  • Τριήμερα θα είναι το Πανελλήνιο Συνέδριο Δημοσιογράφων (11-13 Μαΐου), αν όλα πάνε καλά και δεν αλλάξει κάτι, στην Λουτρόπολη της Αιδηψού. Μια σύνοδος-βουνό, για τον υπογράφοντα, με δύο όψεις. Πρωτίστως για την νούμερο ένα ιαματική πόλη της χώρας και δευτερευόντως για τη Βόρεια Εύβοια. Και είναι λογικό, αφού τα ΜΜΕ όλης της χώρας – πρώτη όψη – θ’ ασχοληθούν με την δεύτερη ενότητα του ενός εκ των δύο Καλλικρατικών Δήμων του Βόρειου νησιωτικού τμήματος, με τεράστια γι’ αυτή κέρδη, αλλά και τα υπόλοιπα θέρετρα. Η δεύτερη όμως όψη, λέει, ότι όποιες ασχήμιες, ιδίως της καθημερινότητας, θα πρέπει να καταγραφούν και να εκλείψουν, όλα να λειτουργήσουν τέλεια, διαφορετικά Αιδηψός και Βόρεια Εύβοια, από τη δυναμική των δημοσιογράφων, θα κάνουν χρόνια ν’ «ανθίσουν».
  • Ήταν πραγματικά ένα επιτυχημένο κάλεσμα στο Πνευματικό Κέντρο Λουτρών Αιδηψού, με σκοπό την οργάνωση από τους δημότες του πάλαι ποτέ καποδιστριακού δήμου και την ένατις υποσχέσεις τουςρξη αγώνων ενάντια στους πλειστηριασμούς, αφού οι μνημονιακές κυβερνήσεις, άλλα έλεγαν προεκλογικά. «Παρά λοιπόν τις υποσχέσεις τους, στάθηκαν δέσμιες σε απάνθρωπες συμφωνίες, εφαρμόζοντας στυγνά μέτρα με καταληστεύσεις περιουσιών», τόνισε το Κίνημα Αιδηψιωτών Πολιτών ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Και το δια ταύτα της αγωνιστικής προσπάθειας: «Καθήκον όλων των πολιτών, απέναντι στην κοινωνία και στις οικογένειές τους, η διαρκής πάλη, στις υπέρογκες απαιτήσεις κάποιων»…
  • Άνοιξε για τη Λουτρόπολη Αιδηψού η τουριστική σαιζόν, με τους πρώτους επισκέπτες – ξένους στην πλειοψηφία τους – να βρίσκονται σε πολυτελή ξενοδοχεία της, με προγράμματα SPA. Όμως η Λουτρόπολη πρέπει να είναι 100% έτοιμη, σε μια «διαδρομή» δύο περίπου μηνών, όταν θα φτάσουν στην περιοχή μαζικά οι τουρίστες, για τις θερινές τους διακοπές. Έχοντας βέβαια ενεργοποιήσει αρχικά το υδροθεραπευτήριό της κι έχοντας περάσει με επιτυχία τις εξετάσεις του δημοσιογραφικού τριημέρου και του Ποδηλατικού Γύρου της Βόρειας Εύβοιας, που κάθε χρόνο πραγματοποιεί η Π.Ε.Π.Α.. Ελπίζουμε όλα θετικά.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΥ

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση