ΤΑΞΙΔΕΥΩ: Στην παντοτινά όμορφη Νάξο

Μακριά από τους πιεστικούς ρυθμούς, η Νάξος είναι ένας αληθινός παράδεισος γι’ αυτούς που θέλουν να χαρούν τη φύση και τα πρασινογάλαζα νερά της. Η ζωή εδώ βρίσκει το αληθινό της νόημα και την απλότητα, που γοητεύει και ξεκουράζει τους επισκέπτες. Το άπλετο φως που «λούζει» το νησί, δένει με την αιγαιοπελαγίτικη ομορφιά και την […]

16 Μαΐου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Μακριά από τους πιεστικούς ρυθμούς, η Νάξος είναι ένας αληθινός παράδεισος γι’ αυτούς που θέλουν να χαρούν τη φύση και τα πρασινογάλαζα νερά της.

Η ζωή εδώ βρίσκει το αληθινό της νόημα και την απλότητα, που γοητεύει και ξεκουράζει τους επισκέπτες.

Το άπλετο φως που «λούζει» το νησί, δένει με την αιγαιοπελαγίτικη ομορφιά και την ασύγκριτη αρχιτεκτονική των σπιτιών.

Δρομάκια που θυμίζουν λαβύρινθο και σε οδηγούν στην καστροπολιτεία του Σανούδου, ταπεινά ξωκλήσια, η Πορτάρα – απομεινάρι ενός γιγάντιου ναού του Απόλλωνα – καμάρες, ανεμόμυλοι και αρχοντικά έχουν βρει εδώ την τέλεια θέση και τους ιδανικούς συνδυασμούς.

Στη Νάξο μπορεί κανείς να συνδυάσει μοναδικές στιγμές με γεμάτες βραδιές, αλλά και νησιώτικες γεύσεις που απλόχερα προσφέρονται στους λάτρεις της.

Σημεία αναφοράς των επωνύμων και των εραστών της κυκλαδίτικης ομορφιάς τα: Palatia με την άψογη φιλοξενία του Μανώλη, Nissaki, Gemma, Lemon Café, Ακταίον, La Plaza, Prime, Κίτρο Νάξου, Omerta, On the Rocks, Ocean για μαγικές καταστάσεις, Μεζές για καβουρομάνες, γούνα και γαύρο μαρινάτο, ΟΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ και τέλεια, Ebeeria από 104 σπουδαίες… ξανθές, Κλικ, Bossa, Άνεμος, Ραντεβού, Palatia Store, Cream, Μάρω για καταπληκτικά γαρδουμπάκια, κοιλιδάκια και ζούλα, Lagoudera, Ντεούντας (Κιβωτός) για ψαροσαλάτα, τηγανιά και ξιφία, Antico, Veneziano, Elizabeth, Μ. Δενδρινός, Yialos, Irini’s για παλαμίδα και τέλειες φλογέρες, Zorbas, Milkato, Κορρές για γεύση με παράδοση, Café Lotto, Ciao, Sante, Flamingo, Santana, Καλή Καρδιά για τοπικά πιάτα με αγνά υλικά, Σμυρναίικο για κεμπάπ Προύσας, St. Irene, Level με μαγεία, Ε. Κουφόπουλος, Ακρογιάλι και Προμπονάς.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024