Αποστόλου: Δεν υπάρχει περίπτωση να χαθούν τα 4,6 εκατ. ευρώ για τη φέτα

Τις ευθύνες σε άλλους ρίχνει ο Αποστόλου μετά το φιάσκο στο πρόγραμμα προώθησης της φέτας «Δεν υπάρχει περίπτωση… Αυτά τα προγράμματα θα υλοποιηθούν για τη φέτα», ανέφερε χαρακτηριστικά Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, επανέλαβε τα περί  καθυστερήσεων που είχαν αποτέλεσμα να χαθεί η προθεσμία για χρηματοδότηση 4,6 εκατ. ευρώ για την προώθηση […]

17 Μαΐου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Τις ευθύνες σε άλλους ρίχνει ο Αποστόλου μετά το φιάσκο στο πρόγραμμα προώθησης της φέτας

«Δεν υπάρχει περίπτωση… Αυτά τα προγράμματα θα υλοποιηθούν για τη φέτα», ανέφερε χαρακτηριστικά

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, επανέλαβε τα περί  καθυστερήσεων που είχαν αποτέλεσμα να χαθεί η προθεσμία για χρηματοδότηση 4,6 εκατ. ευρώ για την προώθηση της φέτας. Παρ’ όλα αυτά εμφανίστηκε βέβαιος ότι οι συγκεκριμένοι κοινοτικοί πόροι δεν θα χαθούν.

Αναφορικά με τις παραιτήσεις των κορυφαίων στελεχών του οργανισμού «Δήμητρα», τις οποίες έκανε δεκτές είπε ότι: «Δεν χάθηκε το πρόγραμμα, χάθηκε η παράταση. Υπήρξαν προβλήματα τεχνικού χρακτήρα, ζητήσαμε πρώτη, δεύτερη παράταση. Ζητήσαμε τρίτη παράταση και είπα ότι αν έρθει η επόμενη μέρα μετά την παράταση και δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα μου υποβάλλετε τις παραιτήσεις σας».

Στη συνέχεια εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα υπάρξει νέα παράταση και ότι δεν θα χαθούν τα κοινοτικά κονδύλια: «Δεν υπάρχει περίπτωση… Αυτά τα προγράμματα θα υλοποιηθούν για τη φέτα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εν συνεχεία σχολίασε ότι «την προηγούμενη χρονιά δόθηκαν 44 εκατομμύρια, φέτος διπλασιάσαμε τα κονδύλια, απλά για να ανακουφίσουμε τον κλάδο», αναφερόμενος στις δυσκολίες του αγροτικού τομέα. «Έχουμε ένα πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης 5,6 δισ.. Έχουμε ήδη δεσμεύσει το 65-70% αυτών των πόρων γι’ αυτό και βλέπετε κινητικότητα σε αυτό το χώρο».

Σε ερώτηση σχετικά με την παραίτηση Σακελλαρίου, ο κ. Αποστόλου αν και είπε ότι η θέση του δεν είναι κρίνει αποφάσεις τόνισε ότι: «Η αιτιολόγηση δεν με πείθει».

Σχετικά με ενδεχόμενη κατάργηση της απόφασης για μειώσεις συντάξεων αφού η Ελλάδα βγει αοπό το πρόγραμμα είπε: «Αφού ολοκληρωθούν τα προαπαιτούμενα και τα θέματα ρύθμισης χρέους, μπαίνουμε σε μία «άλλη κανονικότητα». Σε αυτή την άλλη κανονικότητα μπορούμε να βάλουμε ότι θέλουμε».

Και στην άλλη κανονικότητα «εμείς θα είμαστε», είπε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024