ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

Εικοστός έκτος «Ποδηλατικός Γύρος Βόρειας Εύβοιας» από την Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών (ΠΕΠΑ) της Αιδηψού, όπου η διαμονή των αθλητών και η απονομή των μεταλλείων και κυπέλλων στους νικητές των διαφόρων κατηγοριών. Σε μια διαδρομή 90 χλμ. Μέσα στη φύση και πάντα συντροφιά με την πανέμορφη χλωρίδα της περιοχής, αλλά και τη φιλική πανίδα της. […]

23 Μαΐου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

  • Εικοστός έκτος «Ποδηλατικός Γύρος Βόρειας Εύβοιας» από την Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών (ΠΕΠΑ) της Αιδηψού, όπου η διαμονή των αθλητών και η απονομή των μεταλλείων και κυπέλλων στους νικητές των διαφόρων κατηγοριών. Σε μια διαδρομή 90 χλμ. Μέσα στη φύση και πάντα συντροφιά με την πανέμορφη χλωρίδα της περιοχής, αλλά και τη φιλική πανίδα της. Στον εικοστό έκτο βορειοευβοϊκό ποδηλατικό γύρο έλαβαν μέρος 130 αθλητές σε master κατηγορίες ανδρών-γυναικών κι από συλλόγους ογκόλιθους της ποδηλασίας, όπως ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, ΟΦΝ Ιωνίας, Αλφα Καλλιθέας, Θησέας Αθηνών κ.ά. Φυσικά με κάλυψη για τον ποδηλατικό γύρο απ’ όλες τις γεωγραφικές ενότητες της πατρίδας μας. Η απονομή για τους νικητές στο νεοκλασικό «Απόλλωνα», παρουσία του προέδρου της ΠΕΠΑ, Γιώργου Καλαπόδη.
  • Στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανοιχτές πόρτες», το οινοποιείο Βρυνιώτη, στα Γιάλτρα Αιδηψού, υποδέχεται το διήμερο 26-27 Μαΐου, τους επισκέπτες του με ελεύθερη είσοδο και με πλούσιες εκδηλώσεις. Την πρώτη ημέρα, 26 Μαΐου, την παράσταση κλέβει η μουσική βραδιά Jazz μουσικής, στα φωνητικά η Αμαλία Κωτσάνη, με σαξόφωνο και πιάνο. Τη δεύτερη μέρα, 27 Μαΐου, ακολουθεί γευστική δοκιμή του ασύρτικου οίνου, γευσιγνωσία σε παραδοσιακά φαγητά της Βόρειας Εύβοιας, αλλά και ξεναγήσεις του ντόπιου και ξένου κοινού, στους χώρους του οινοποιείου.
  • Μετά την τρίτη προσκυνηματική διαδρομή προς τον Άγιο Ιωάννη το Ρώσσο με 500 πεζοπόρους, που ακολούθησαν τη διαδρομή Άγιος-Νέος Παγώντας-Αγία Τρίτη-Προκόπι, η βόρεια Εύβοια κι όχι μόνο, ετοιμάζεται να εορτάσει έναν εκ των προστατών Αγίων της, με χιλιάδες προσκυνητές να κατακλύζουν την περιοχή, για την ευλογία του στις 27 Μαΐου.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024