Ράλι Ακρόπολις: Ο Lukyanuk δείχνει το δρόμο

Μπορεί ένα κλαταρισμένο ελαστικό στην υπέρ-ειδική διαδρομή στον Ιππόδρομο Αθηνών να τον έριξε στην εικοστή θέση, ωστόσο ο Alexey Lukyanuk έκλεισε την πρώτη ημέρα του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις 2018 στην κορυφή της γενικής κατάταξης! Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (ERC) μετά τους πρώτους δύο γύρους του θεσμού, ήταν ταχύτερος όλων στην πρώτη κανονική […]

2 Ιουνίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Μπορεί ένα κλαταρισμένο ελαστικό στην υπέρ-ειδική διαδρομή στον Ιππόδρομο Αθηνών να τον έριξε στην εικοστή θέση, ωστόσο ο Alexey Lukyanuk έκλεισε την πρώτη ημέρα του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις 2018 στην κορυφή της γενικής κατάταξης!

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (ERC) μετά τους πρώτους δύο γύρους του θεσμού, ήταν ταχύτερος όλων στην πρώτη κανονική ειδική διαδρομή του εθνικού μας αγώνα με το Ford Fiesta R5.

Ή καλύτερα, εντυπωσιακά ταχύτερος καθώς ο Ρώσος οδηγός ήταν 44.5 δευτερόλεπτα μπροστά από τον πλησιέστερο αντίπαλό του στη μήκους 30 χιλιομέτρων διαδρομή στη Θήβα.

«Έχω εκπλαγεί από τη διαφορά, μιας και έκανα κάποια λάθη στη διαδρομή», είπε ο Lukyanuk που έχει ήδη σημαντικό προβάδισμα έναντι του Νορβηγού Eyvind Brynildsen (Ford Fiesta R5), του Φινλανδού Juuso Nordgren (Skoda Fabia R5) που κάνει ντεμπούτο στο ERC, του Πορτογάλου Bruno Magahlães (Skoda Fabia R5) και του Κύπριου Αλέξανδρου Τσουλόφτα (Citroën DS3 R5).

Το πρόγραμμα του Σαββάτου περιλαμβάνει έξι χωμάτινες ειδικές διαδρομές, συνολικής απόστασης 123.76 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Καρέ-καρέ το ατύχημα στην κατατακτήρια ειδική

Το Ράλι Ακρόπολις ήταν πάντα από τους πιο σκληρούς αγώνες στο καλεντάρι του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Και παρότι πια εντάσσεται στο ERC, η φετινή του έκδοση εξακολουθεί να είναι ιδιαιτέρως απαιτητική.

Αυτό έγινε σαφές από την κατατακτήρια ειδική διαδρομή, όπου ο Ρώσος Artur Muradian είχε μία δύσκολη στιγμή. Έχασε τον έλεγχο του Peugeot 208 R2, το οποίο αναποδογύρισε!

Ευτυχώς το πλήρωμα δεν τραυματίστηκε και οι ζημιές στο γαλλικό αγωνιστικό ήταν περιορισμένες. Μάλιστα επέστρεψε στο service park

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

19 Απριλίου 2024