Νέα πυρά Φίλη για επικοινωνιακά αφηγήματα της Κυβέρνησης και περιθωριοποίησης του κόμματος

«Η κυβέρνηση πρέπει και μπορεί να ακυρώσει τα ψηφισμένα μέτρα» – Δεν θα κερδίσουμε με το επιχείρημα ότι «πετύχαμε εκεί που οι άλλοι απέτυχαν» Βέλη κατά της κυβέρνησης εξαπολύει για άλλη μια φορά ο Νίκος Φίλης αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «οι αριστερές κυβερνήσεις δουλεύουν με συγκροτημένο πρόγραμμα και σχέδιο, όχι με επικοινωνιακά αφηγήματα, θολά και αμφίσημα […]

2 Ιουνίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

«Η κυβέρνηση πρέπει και μπορεί να ακυρώσει τα ψηφισμένα μέτρα» – Δεν θα κερδίσουμε με το επιχείρημα ότι «πετύχαμε εκεί που οι άλλοι απέτυχαν»

Βέλη κατά της κυβέρνησης εξαπολύει για άλλη μια φορά ο Νίκος Φίλης αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «οι αριστερές κυβερνήσεις δουλεύουν με συγκροτημένο πρόγραμμα και σχέδιο, όχι με επικοινωνιακά αφηγήματα, θολά και αμφίσημα εξ ορισμού».

Όπως τονίζει στην Εφημερίδα των Συντακτών «δεν πιστεύω ότι η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν να κερδίσουν πολιτικά υποστηρίζοντας ότι “πέτυχαν εκεί που οι άλλοι απέτυχαν”. Στην υλοποίηση, δηλαδή, των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που συγκροτούν τον πυρήνα όλων των μνημονίων».

Αφήνει, μάλιστα, υπονοούμενα για ιδεολογική μετατόπιση του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «άλλο ο ο πολιτικός και οικονομικός εξαναγκασμός μετά την ήττα και τον συμβιβασμό του 2015 και άλλο η ιδεολογική μετατόπιση και η μετάλλαξη των ταυτοτικών χαρακτηριστικών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η Αριστερά δεν ήταν και δεν θα γίνει φτερό στον άνεμο μιας ιστορικής περίστασης, ούτε ευέλικτη μορφή πολιτικής απασχόλησης» προσθέτει ο πρώην υπουργός Παιδείας.

Ο Νίκος Φίλης πιέζει επίσης για μη εφαρμογή του μέτρου της περικοπής των συντάξεων λέγοντας ότι «δεν υπάρχει καμία οικονομική λογική να επιβληθούν μειώσεις τη στιγμή που η οικονομία, με τεράστιο κοινωνικό και αναπτυξιακό κόστος, παράγει πλεόνασμα στον ΕΦΚΑ και δημοσιονομικά υπερπλεονάσματα 5% του ΑΕΠ. Δηλαδή τι επιδιώκουμε; Πλεονάσματα 6-7%; Είναι δυνατόν;». «Η κυβέρνηση πρέπει και μπορεί να ακυρώσει τα ψηφισμένα μέτρα, χωρίς κανένας να αισθάνεται αιφνιδιασμένος» προσθέτει ο κ. Φίλης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τέλος εξαπολύει «καρφιά» για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στο κόμμα τονίζοντας ότι το κόμμα «σήμερα είναι εντελώς περιθωριοποιημένο και παρακολουθεί από μεγάλη απόσταση την άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής». «Εν κατακλείδι, μόνο οι διορθωτικές κινήσεις στην πολιτική μας και η κινητοποίηση των αριστερών και δημοκρατικών πολιτών μπορούν να διασφαλίσοιυν τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές» καταλήγει ο κ. Φίλης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024