ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

Αγιοκατάταξη Γέροντα Ιάκωβου Τσαλίκη Πατριαρχικός Εσπερινός το Σάββατο στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυΐδ Ροβιών κι ακολούθως Πατριαρχική Θεία Λειτουργία της Κυριακή με την καταλυτική παρουσία του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως , κ. Βαρθολομαίου, στην Αγιοκατάταξη του Γέροντα Ιακώβου Τσαλίκη, αφού θεωρούσε επιτακτική, θα το γράψουμε γι’ άλλη μια φορά, την άφιξή του στη Βόρεια Εύβοια, […]

4 Ιουνίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Αγιοκατάταξη Γέροντα Ιάκωβου Τσαλίκη

Πατριαρχικός Εσπερινός το Σάββατο στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυΐδ Ροβιών κι ακολούθως Πατριαρχική Θεία Λειτουργία της Κυριακή με την καταλυτική παρουσία του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως , κ. Βαρθολομαίου, στην Αγιοκατάταξη του Γέροντα Ιακώβου Τσαλίκη, αφού θεωρούσε επιτακτική, θα το γράψουμε γι’ άλλη μια φορά, την άφιξή του στη Βόρεια Εύβοια, μετά τα προφητικά λόγια του Αγίου, στην πρώτη του παρουσία εδώ.

Εμεί όμως ν’ αναφερθούμε στη συνέχεια στα «πρι και ποστ στοιχεία» που χτίζουν τη θρησκευτικό διήμερο. Απαγορευμένη η παρουσία των οχημάτων, από το πρωί του Σαββάτου μέχρι το απόγευμα της Κυριακής στον παραλιακό δρόμο της Αιδηψού, κάτω από τον συνεχή έλεγχο της αστυνομίας. Μέτρα ασφαλείας Αρχηγού Κράτους, με την παρουσία ανδρών μυστικών υπηρεσιών στους χώρους κίνησης του Οικουμενικού Πατριάρχου, της κληρικής συνοδείας του, αλλά και των επισήμων.

Τέλος δείπνο των προσκεκλημένων στο «Θέρμαι Σύλλα Spa», με ένα αριθμό που θα χρειαζόταν μια ιστοσελίδα για να τους αναφέρουμε. Ποιους όμως διακρίναμε στους χώρους της Λουτρόπολης, της Μονής, του «Θέρμαι Σύλλα Spa»; Τους κ.κ. και κες Κώστα Μπακογιάννη, Παναγιώτη Κουρουπλή, Γιάννη Αμανατίδη, Δημήτρη Καμένο, Ζωή Λιβανίου, Σίμο Κεδίκογλου, Συμεών Κεδίκογλου, Λίνα Σπανού, Ασημίνα Παπαναστασίου, Σωτήρη Δανίκα και τους Μητροπολίτες, κ.κ. Χρυσόστομο, Νικόλαο, Ιγνάντιο. Όμως να μην παραλείψουμε ν’ αναφέρουμε ότι ο Στρατός, το Ναυτικό, το Λιμενικό, η Αστυνομία, έδωσαν το παρόν με υψηλές αφίξεις εδώ…

Τώρα «οι κακές γλώσσες» αναφέρονται στα υπέρογκα έξοδα  της φιλοξενίας, που θα σημαδέψουν την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου κι εμείς οφείλουμε να τις καταγράψουμε και τις αντίθετες απόψεις που αναφέρονται σε ένα σπουδαίο θρησκευτικό γεγονός, που διαφήμισε τη Βόρεια Εύβοια, περνώντας παράλληλα, στις κορυφαίες περιοχές του προσκυνηματικού τουρισμού.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024