Η Δήμαρχος Αιδηψού προωθεί τον θερμαλισμό

Συνάντηση με θέμα την προβολή της Λουτρόπολης Αιδηψού στο εξωτερικό, με στόχο την προσέλκυση νέων επισκεπτών, είχε η Δήμαρχος της πόλης Λίνα Ευσταθίου. Στη συνάντηση συμμετείχαν και δύο επιστήμονες και ασχολούμενοι για χρόνια με το τουριστικό μέρκετινγκ, οι οποίοι αναμένεται να βοηθήσουν την προσπάθεια της Δημάρχου. Πρόκειται για τον κ. Πάρι Τσάρτα, καθηγητή και πρύτανη […]

12 Ιουνίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Συνάντηση με θέμα την προβολή της Λουτρόπολης Αιδηψού στο εξωτερικό, με στόχο την προσέλκυση νέων επισκεπτών, είχε η Δήμαρχος της πόλης Λίνα Ευσταθίου. Στη συνάντηση συμμετείχαν και δύο επιστήμονες και ασχολούμενοι για χρόνια με το τουριστικό μέρκετινγκ, οι οποίοι αναμένεται να βοηθήσουν την προσπάθεια της Δημάρχου. Πρόκειται για τον κ. Πάρι Τσάρτα, καθηγητή και πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου και τον Αλέξη Κόντη, σύμβουλο τουριστικού μάρκετινγκ, που έχει υπηρετήσει και σε νευραλγικές θέσεις του υπουργείου Τουρισμού και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου.

Μετά τη συνάντηση και την ανταλλαγή απόψεων η Δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού κα Λίνα Ευσταθίου ανέφερε: «Το καλοκαίρι ήρθε και η τουριστική περίοδος ξεκίνησε, αυτό όμως δεν μας εφησυχάζει και συνεχίζουμε τις ενέργειες και τις επαφές για την προβολή του ευλογημένου τόπου μας, την προώθηση του άριστου τουριστικού μας προϊόντος και την προσέλκυση νέων επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Χθες είχα την χαρά να συναντηθώ με τον κ. Πάρι Τσάρτα, καθηγητή τουριστικής ανάπτυξης και Πρύτανη Πανεπιστημίου Αιγαίου, και τον κ. Αλέξιο Κόντη, σύμβουλο τουριστικού μάρκετινγκ, συνεργάτες του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών.

Την ενδιαφέρουσα συζήτηση που κατέληξε σε μελλοντική συνεργασία, απασχόλησε ο θερμαλισμός και η ευεξία που προσφέρουν τα ιαματικά νερά της ιστορικής λουτρόπολης της Αιδηψού, ο συνδυασμός με άλλες μορφές εναλλακτικού τουρισμού, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και κατά τους χειμερινούς μήνες, το (re)branding, η προσέλκυση της τοπικής αγοράς και το άνοιγμα στην διεθνή αγορά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024