Με την παρουσία το Μητροπολίτη η λήξη των φετινών δραστηριοτήτων των Κατηχητικών στον Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Χαλκίδας

Την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018 το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τους Διακόνους Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα, μετέβη στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, όπου και παρακολούθησε εκδήλωση λήξης των Κατηχητικών Ενοριακών δραστηριοτήτων, η οποία πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Ι. Ναού. O πρεσβ. Χρυσοβαλάντης Φιλντίσης, εφημέριος του Ιερού Ναού […]

20 Ιουνίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018 το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τους Διακόνους Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα, μετέβη στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, όπου και παρακολούθησε εκδήλωση λήξης των Κατηχητικών Ενοριακών δραστηριοτήτων, η οποία πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Ι. Ναού.

O πρεσβ. Χρυσοβαλάντης Φιλντίσης, εφημέριος του Ιερού Ναού με μια ζεστή και σύντομη ομιλία, ευχαρίστησε το Μητροπολίτη για την ευλογία που έδωσε ώστε να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση, καθώς επίσης και τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Ιωάννη Θεοδωρακόπουλο για την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση σε κάθε δραστηριότητα που πραγματοποιείται. Παράλληλα ευχαρίστησε τους δασκάλους των δραστηριοτήτων (κατηχητικών σχολείων και παραδοσιακών χορών) για την προσπάθεια που κατέβαλαν και αυτή τη χρονιά και όλους όσους προσήλθαν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.

Κατά την παρουσίαση της εκδήλωσης έγινε αναφορά στη στενή σχέση μεταξύ της Ορθοδοξίας και της ελληνικής μας παράδοσης και του λαϊκού πολιτισμού. Τα χορευτικά τμήματα των κατηχητικών σχολείων και το τμήμα παραδοσιακών χορών ενηλίκων, παρουσίασαν ένα πλούσιο χορευτικό πρόγραμμα.

Την αποχαιρετιστήρια συνάντηση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος εκφράζοντας τη χαρά και ικανοποίησή του για την εκδήλωση, τονίζοντας τον άρρηκτο δεσμό ανάμεσα στην Εκκλησία και το Λαό. Συνεχάρη τους Ιερείς αρχιμ. Ιωάννη Θεοδωρακόπουλο και πρεσβ. Χρυσοβαλάντη Φιλντίση, καθώς επίσης και τις κατηχήτριες, για τις δράσεις της ενορίας και τη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Απευθυνόμενος προς τους γονείς, τους συνεχάρη ιδιαίτερα για το ζήλο τους και την αγάπη τους προς την Εκκλησία, ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή των παιδιών τους στο Κατηχητικό Σχολείο και στις Ενοριακές δραστηριότητες.

Η γιορτή έληξε με την παράδοση των αναμνηστικών δώρων για τα παιδιά από το Σεβασμιώτατο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024