Πενήντα άτομα συνέλαβε η αστυνομία την Παρασκευή στη Στερεά

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή, σε περιοχές της Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών. Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις κατά τόπους Διευθύνσεις Αστυνομίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας. Οι συγκεκριμένες δράσεις […]

9 Ιουλίου 2018

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή, σε περιοχές της Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις κατά τόπους Διευθύνσεις Αστυνομίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχο την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, τη διενέργεια ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν 791 άτομα, εκ των οποίων 622 ημεδαποί και 169 αλλοδαποί, καθώς και 570 οχήματα.

Προσήχθησαν 73 άτομα, εκ των οποίων 50 ημεδαποί και 23 αλλοδαποί. Απ’ αυτούς συνελήφθησαν 50 άτομα, εκ των οποίων 34 ημεδαποί και 16 αλλοδαποί και συγκεκριμένα: 1, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, 1, για εμπρησμό και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, 1, για παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών, 1 και 1 αλλοδαπός, για εκκρεμείς καταδικαστικές αποφάσεις, 10 ημεδαποί και 2 αλλοδαποί, για παραβάσεις του ΚΟΚ. Επίσης 12 αλλοδαποί, για παράνομη διαμονή, πέντε για παραβάσεις υγειονομικού κανονισμού, ένας αλλοδαπός, για διακίνηση παράνομου καπνού, τέσσερις για παραεμπόριο, έξι για επαιτεία και πέντε για άλλα ποινικά αδικήματα.

Κατασχέθηκαν μικροποσότητα μεθαμφεταμίνης και ναρκωτικό δισκίο, σαρανταένα αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων, τρία κυνηγετικά όπλα, προϊόντα κλοπής και διάφορα είδη παραεμπορίου.

Βεβαιώθηκαν συνολικά 259 παραβάσεις και συγκεκριμένα 228 παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. Πενήντα πέντε για υπερβολική ταχύτητα, 4 για οδήγηση  σε κατάστασης μέθης, έξι για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, τα’εσσερις για αντικανονικό προσπέρασμα, δύο για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, μία για μη χρήση προστατευτικού κράνους, δύο για ΚΤΕΟ και 154 λοιπές παραβάσεις.

Επίσης παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, δώδεκα παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών, επτά παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού, μία παράβαση του τελωνειακού κώδικα και δέκα λοιπές παραβάσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024