Ήρθε η Ώρα για τις Θερμοπύλες – Η πολιτεία να ενδιαφερθεί έμπρακτα για τον Ιστορικό και Ιαματικό αυτό χώρο

Ο Αλέξανδρος Διαμαντάρας, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδος, προτείνει για την αξιοποίηση του χώρου των Θερμοπυλών και των ιαματικών πηγών της περιοχής, μέσα από μία σελίδα που δημιούργησε στο facebook με τίτλο «Ήρθε η ώρα για τις Θερμοπύλες», μας καλεί όλους ν’ απαιτήσουμε η πολιτεία να ενδιαφερθεί έμπρακτα για τον ιστορικό και ιαματικό αυτό χώρο. «Επιτέλους […]

24 Ιουλίου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Ο Αλέξανδρος Διαμαντάρας, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδος, προτείνει για την αξιοποίηση του χώρου των Θερμοπυλών και των ιαματικών πηγών της περιοχής, μέσα από μία σελίδα που δημιούργησε στο facebook με τίτλο «Ήρθε η ώρα για τις Θερμοπύλες», μας καλεί όλους ν’ απαιτήσουμε η πολιτεία να ενδιαφερθεί έμπρακτα για τον ιστορικό και ιαματικό αυτό χώρο.

«Επιτέλους η πολιτεία πρέπει να επενδύσει στο χώρο των Θερμοπυλών με μια ανάδειξη του Ιστορικού και Ιαματικού χώρου … Είναι ντροπή στη μνήμη των αιωνίων 300 η σημερινή κατάσταση του μνημείου.

Όπως η Ολυμπία, οι Δελφοί, η Βεργίνα… Επιτέλους με στόχο το 2020 και τα 2.500 χρόνια από την μάχη ορόσημο, να έχουμε ξεκινήσει κάτι μεγάλο και εμβληματικό, αντάξιο των 300.

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΜΟΥΣΕΙΟ.. που θ’ αποτελούσε προτεραιότητα επίσκεψης για εκατομμύρια τουρίστες.

Παράλληλα η αξιοποίηση των Ιαματικών νερών, που θα πρέπει να είναι προσβάσιμα για χιλιάδες κόσμου κι αυτό θα αποτελέσει μήνυμα εκατοντάδων μικρών και μεγάλων ιδιωτικών επενδύσεων σ’ όλη την πέριξ περιοχή.

Αυτό θα δώσει ανάπτυξη στην περιοχή και όχι μια επένδυση από ένα επενδυτή που θα είναι και εκμεταλλευτής του ιαματικού νερού.

Δείτε τι είχε δηλώσει ο κ. Διαμαντάρας στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού ΕΝΑ και στον δημοσιογράφο Γιώργο Στεργίοπουλο:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

30 Σεπτεμβρίου 2023