Από τον στάβλο στο κρεοπωλείο

Πολλές φορές πρώτα ξεκινάς να επιλέγεις για βιοπορισμό το επάγγελμά σου και στη συνέχεια σε επιλέγει η δουλειά σου, σε κάνει δικό της και συνεχίζεις με μεράκι αυτό που επέλεξες να κάνεις. Έτσι και ο Γιάννης Αράπης, άφησε τη θάλασσα και το ναυτικό του καπέλο και άρχισε να εκτρέφει χοίρους. Η εταιρεία «ΑΡΑΠΗΣ ΧΟΙΡΙΝΑ» απέκτησε […]

13 Ιουλίου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Πολλές φορές πρώτα ξεκινάς να επιλέγεις για βιοπορισμό το επάγγελμά σου και στη συνέχεια σε επιλέγει η δουλειά σου, σε κάνει δικό της και συνεχίζεις με μεράκι αυτό που επέλεξες να κάνεις. Έτσι και ο Γιάννης Αράπης, άφησε τη θάλασσα και το ναυτικό του καπέλο και άρχισε να εκτρέφει χοίρους.

Η εταιρεία «ΑΡΑΠΗΣ ΧΟΙΡΙΝΑ» απέκτησε ψυχή και, μέσω του κρεοπωλείου που διατηρεί στις Λιβανάτες Φθιώτιδας, διανέμει τον κόπο των ανθρώπων της στους καταναλωτές, που επιλέγουν το ποιοτικό χοιρινό κρέας για τη διατροφή τους. Τα τελευταία χρόνια, ο κυρ Γιάννης παρέδωσε τη σκυτάλη στα δύο του παιδιά, τον κτηνίατρο Νίκο και τον γεωπόνο – ζωοτέχνη Κώστα. Η «ΥΧ» συνομίλησε με τον Νίκο Αράπη, ο οποίος μας ενημέρωσε για την πορεία της επιχείρησης. «Στη φάρμα εκτρέφουμε 120 χοιρομητέρες σε ένα περιβάλλον με σπάνιο κλίμα, λόγω της ιδιαίτερης γεωγραφικής θέσης της μονάδας, γεγονός που προσδίδει τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά στο κρέας μας.

Επιλέγουμε τις κατάλληλες ράτσες χοίρων ώστε το κρέας να ικανοποιεί τις απαιτήσεις που ορίζει το όνομα “ΑΡΑΠΗΣ ΧΟΙΡΙΝΑ”. Εφαρμόζουμε σύγχρονες μεθόδους εκτροφής, ταΐζουμε αγνές τροφές της ελληνικής γης και διασφαλίζουμε την καλή υγεία των χοίρων. Έτσι, καταφέρνουμε να παρέχουμε καθημερινά στο πιάτο του καταναλωτή εγγυημένης ποιότητας κρέας για όλη την οικογένεια». Αναφερόμενος για το μέλλον της χοιροτροφίας στη χώρα μας, ο κ. Αράπης δήλωσε αισιόδοξος. «Πιστεύουμε ότι η ελληνική χοιροτροφία έχει το μέλλον που θέλουν οι Έλληνες καταναλωτές για αυτή. Δεδομένου ότι η παραγωγή μας καλύπτει μόνο το 20% της ζήτησης, υπάρχει περιθώριο για αύξηση της παραγωγής και την εμπλοκή περισσότερων ανθρώπων στον κλάδο, αρκεί οι Έλληνες να διαλέγουν ελληνικά προϊόντα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

26 Σεπτεμβρίου 2023