Για πέμπτη χρονιά η “Γιορτή πατάτας” στον Πισσώνα

Την ετήσια καθιερωμένη γιορτή «Πατάτατας» διοργάνωσε και φέτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πισσώνα, πρόεδρος του οποίου είναι ο Ηρακλής Πάστος, στο χωριό της Κεντρικής Εύβοιας, η οποία να τονιστεί ότι είναι η πέμπτη συνεχόμενη γιορτή. Πρέπει να σημειωθεί ότι η περιοχή του Πισσώνα παράγει μεγάλο όγκο πατάτας, που διανέμεται σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ η ευρύτερη […]

30 Ιουλίου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Την ετήσια καθιερωμένη γιορτή «Πατάτατας» διοργάνωσε και φέτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πισσώνα, πρόεδρος του οποίου είναι ο Ηρακλής Πάστος, στο χωριό της Κεντρικής Εύβοιας, η οποία να τονιστεί ότι είναι η πέμπτη συνεχόμενη γιορτή.

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πισώνα Ηρακλής Πάστος, μαζί με τον πολιτευτή της ΝΔ Βασίλη Δεμερτζή

Πρέπει να σημειωθεί ότι η περιοχή του Πισσώνα παράγει μεγάλο όγκο πατάτας, που διανέμεται σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ η ευρύτερη περιοχή, εξόχως γεωργική και κτηνοτροφική, έχει να επιδείξει μια ακμάζουσα αγροτική καλλιέργεια, με τα προϊόντα της να διανέμονται από διάφορα κανάλια σε όλη την επικράτεια. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποτελεί ότι στην αγροτική παραγωγή έχει εισέλθει η νέα γενιά, με ιδιαίτερη επιτυχία, που δίνει ελπίδα αναζωογόνησης της υπαίθρου και ανάδειξης των αστείρευτων δυνατοτήτων της πατρίδας μας.

Την εκδήλωση που βοηθά στην ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού, έχουν αγκαλιάσει οι κάτοικοι της περιοχής και γι αυτό η συμμετοχή ήταν ιδιαίτερα μεγάλη. Εκτός από τις «ψητές πατάτες», ο Σύλλογος είχε μεριμνήσει και για την δωρεάν διανομή πατάτας σε συσκευασία. Μια προσπάθεια που πρέπει να την αγκαλιάσει η Περιφέρεια και ν’ αναδείξει με διάφορες ενέργειες την μεγάλη παραγωγή της περιοχής.

Στην εκδήλωση το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος Μεσσαπίων-Διρφύων κ. Γιώργος Ψαθάς, ο αντιδήμαρχος κ. Παν. Ματράκας, ο περιφ. σύμβουλος κ. Γιώργος Κελαϊδίτης,, ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Πισσώνα κ. Ευάγγ. Τσίκκας, ο πολιτευτής κ. Βασίλης Δεμερτζής, ο πρ. βουλευτής κ. Άγγ. Πνευματικός, ο πρ. πρόεδρος του ΤΕΕ Εύβοιας κ. Κων. Λάπας κ.ά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

2 Ιουνίου 2023