Δασικοί χάρτες: Δεν λύνει το πρόβλημα η παράταση

Ορατός παραμένει ο κίνδυνος της απώλειας αγροτικών επιδοτήσεων λόγω των προβλημάτων που έχουν προκύψει με την ανάρτηση των δασικών χαρτών. Μάλιστα, όσοι γνωρίζουν τη διαδικασία χαρακτηρίζουν ημίμετρο τη νέα παράταση του χρόνου υποβολής αντιρρήσεων έως την 7η Σεπτεμβρίου, τονίζοντας ότι δεν αντιμετωπίζει την ουσία των παθογενειών της διαδικασίας, αλλά μεταθέτει το πρόβλημα για μερικές εβδομάδες. […]

29 Ιουλίου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Ορατός παραμένει ο κίνδυνος της απώλειας αγροτικών επιδοτήσεων λόγω των προβλημάτων που έχουν προκύψει με την ανάρτηση των δασικών χαρτών.

Μάλιστα, όσοι γνωρίζουν τη διαδικασία χαρακτηρίζουν ημίμετρο τη νέα παράταση του χρόνου υποβολής αντιρρήσεων έως την 7η Σεπτεμβρίου, τονίζοντας ότι δεν αντιμετωπίζει την ουσία των παθογενειών της διαδικασίας, αλλά μεταθέτει το πρόβλημα για μερικές εβδομάδες.

Αν και στη μάχη για την ολοκλήρωση της διαδικασίας έχουν επιστρατευθεί και τα Κέντρα Υποβολής Δηλώσεων (ΚΥΔ) ως ύστατη λύση ενημέρωσης των παραγωγών, για τις επικαλύψεις που παρουσιάζονται σε αγροτεμάχιά τους μεταξύ της δήλωσης ΟΣΔΕ και των αναρτημένων δασικών χαρτών, ο ρόλος τους δυσκολεύει, αφού οι δασικοί χάρτες, ενώ είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα της ΕΚΧΑ εδώ και μήνες, δεν έχουν περαστεί στο σύστημα του ΟΣΔΕ.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι χειριστές των ΚΥΔ να μην μπορούν να κατανοήσουν την εικόνα των επικαλύψεων, προκειμένου να τη μεταφέρουν στον παραγωγό, «για λόγους που κανένας δεν αντιλαμβάνεται», όπως εξηγεί ο Δημήτρης Καπνιάς, διευθυντής Έργου της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

23 Μαΐου 2024