Δύσκολη η νύχτα για τους πυροσβέστες που έθεσαν υπό μερικό έλεγχο τη φωτιά στις Κορυσχάδες

Ξέσπασε σε δύσβατη περιοχή μέσα στο δάσος, σε μεγάλο υψόμετρο, πάνω από το χωριό, το απόγευμα της Κυριακής Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε αργά την νύχτα της Κυριακής η φωτιά στις Κορυσχάδες Ευρυτανίας. Ωστόσο η νύχτα ήταν εξαιρετικά δύσκολη για τους πυροσβέστες που έδιναν μάχη με τις φλόγες σε δύσβατη περιοχή και φυσικά χωρίς τη βοήθεια […]

31 Ιουλίου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Ξέσπασε σε δύσβατη περιοχή μέσα στο δάσος, σε μεγάλο υψόμετρο, πάνω από το χωριό, το απόγευμα της Κυριακής

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε αργά την νύχτα της Κυριακής η φωτιά στις Κορυσχάδες Ευρυτανίας.

Ωστόσο η νύχτα ήταν εξαιρετικά δύσκολη για τους πυροσβέστες που έδιναν μάχη με τις φλόγες σε δύσβατη περιοχή και φυσικά χωρίς τη βοήθεια των εναέριων πυροσβεστικών μέσων, που μέχρι να πέσει το σκοτάδι έκαναν πολύ καλή δουλειά.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 7:00′ το απόγευμα της Κυριακής, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε δύσβατη περιοχή μέσα στο δάσος, σε μεγάλο υψόμετρο, πάνω από το χωριό Κορυσχάδες.

Στο κέντρο επιχειρήσεων της Π.Υ. στη Λαμία σήμανε συναγερμός και αμέσως απογειώθηκαν τα δυο PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας, ενώ ήρθε για ενίσχυση και ένα καναντέρ. Τα αεροσκάφη επιχειρούσαν μέχρι που έπεσε το σκοτάδι, ωστόσο πρόλαβαν και περιόρισαν σε σημαντικό βαθμό την εξάπλωση της πυρκαγιάς.

Μάχη με τις φλόγες στις Κορυσχάδες συνεχίζουν να δίνουν οι επίγειες δυνάμεις, που έχουν σπεύσει στην περιοχή με 10 οχήματα και 20 άνδρες από Καρπενήσι και Φθιώτιδα, καθώς επίσης πεζοπόρο τμήμα της 7ης ΕΜΑΚ οκτώ ατόμων.

Στη Φθιώτιδα έχουν έρθει για κάλυψη δυνάμεις της Π.Υ. από Φωκίδα και Βοιωτία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

26 Σεπτεμβρίου 2023