Ελεύθερη αυτοδιοίκηση, ζητά ο Κώστας Μπακογιάννης

Με ανάρτησή του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς, Κώστας Μπακογιάννης, σχολίασε τα όσα συμβαίνουν με την απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα. «Για να πάμε τη συζήτηση ένα βήμα παραπέρα. Το πρόβλημα των συμβασιούχων στην καθαριότητα είναι, για άλλη μια φορά, ξεκάθαρα τεχνητό. Έχει όνομα, υπογραφή, διεύθυνση υπουργείου. Αν αφήσουν επιτέλους οι κυβερνήσεις και […]

6 Ιουλίου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Με ανάρτησή του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς, Κώστας Μπακογιάννης, σχολίασε τα όσα συμβαίνουν με την απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα.

«Για να πάμε τη συζήτηση ένα βήμα παραπέρα. Το πρόβλημα των συμβασιούχων στην καθαριότητα είναι, για άλλη μια φορά, ξεκάθαρα τεχνητό. Έχει όνομα, υπογραφή, διεύθυνση υπουργείου. Αν αφήσουν επιτέλους οι κυβερνήσεις και τα κόμματα την τοπική αυτοδιοίκηση ελεύθερη να ορίζει τις ανάγκες της και να δίνει λύσεις, θα δείτε ότι τα πράγματα είναι πιο απλά. Κάθε υποψήφιος Δήμαρχος να δεσμεύεται προεκλογικά για την πολιτική που θα ακολουθήσει. Κάθε δημοτικό συμβούλιο να μπορεί να κάνει τις επιλογές του και να κρίνεται για αυτές. Αυστηρά. Άλλωστε οι δαπάνες της καθαριότητας είναι ανταποδοτικές. Αφήστε λοιπόν τους Δήμους να αναπνέυσουν γιατί μόνο έτσι θα απεγκλωβιστούμε από μικροκομματικά παιχνίδια και σκοπιμότητες. Λυπηθείτε και τους πολίτες που δεν φταίνε σε τίποτε και σπάστε το διαχρονικό απόστημα της σχέσης ελέγχου και πολιτικής συναλλαγής κυβερνήσεων και τοπικών παραγόντων».

Η Ελλάδα πρέπει να βρει τον Ευρωπαϊκό βηματισμό της. Ο σφιχταγκαλιασμός από την κεντρική εξουσία, το μόνο που κάνει είναι να συνεχίζεται η στρεβλή πορεία της χώρας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

2 Δεκεμβρίου 2023