Η Δομνίστα γιορτάζει και σας περιμένει με πλούσιο πρόγραμμα από 31 Ιουλίου μέχρι 16 Αυγούστου

Κάθε χρόνο, με ευθύνη του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Δομνίστας, στο χωριό οργανώνεται μια σειρά από εκδηλώσεις για παιδιά αλλά και ενήλικες. Το πρόγραμμα φέτος θα διαρκέσει από 31 Ιουλίου έως 16 Αυγούστου. Παρότι δεν συμπεριλήφθηκαν στο επίσημο πρόγραμμα των «Γιορτών Δάσους 2017» του δήμου Καρπενησίου και της ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ, και φέτος το καλοκαίρι θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις και […]

30 Ιουλίου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Κάθε χρόνο, με ευθύνη του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Δομνίστας, στο χωριό οργανώνεται μια σειρά από εκδηλώσεις για παιδιά αλλά και ενήλικες. Το πρόγραμμα φέτος θα διαρκέσει από 31 Ιουλίου έως 16 Αυγούστου.

Παρότι δεν συμπεριλήφθηκαν στο επίσημο πρόγραμμα των «Γιορτών Δάσους 2017» του δήμου Καρπενησίου και της ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ, και φέτος το καλοκαίρι θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις και δραστηριότητες στην Δομνίστα, με διοργανωτή τον τοπικό Φιλοπρόοδο Σύλλογο. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

31 Ιουλίου-12 Αυγούστου (11 π.μ.-13 μ.μ.): Εργαστήρι δραστηριοτήτων και απασχόλησης. Καθημερινά τα παιδιά θα απασχολούνται δημιουργικά με ζωγραφική, παιχνίδια, θεατρικά και κατασκευές στο Δημοτικό Σχολείο.

1-14 Αυγούστου (3-9 μ.μ.): Μαθήματα παραδοσιακών χορών για όλους (Δημ. Σχολείο).

3 Αυγούστου: Συμμετοχή στην προσκυνηματική ημερήσια εκδρομή στα Μετέωρα, που προγραμματίζει η ενορία.

4 Αυγούστου: Εθελοντικός καθαρισμός κοινόχρηστων χώρων (πλατεία, παιδική χαρά, γήπεδο, Αη-Λιάς, Μουσεία).

6 Αυγούστου: Τα παιδιά του Παιδαγωγικού Εργαστηρίου επισκέπτονται τα Μουσεία και την πλούσια Δανειστική Βιβλιοθήκη, για να γνωρίσουν την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής.

7 Αυγούστου: Καραόκε (9 μ.μ.) στην πλατεία του χωριού μας για μικρούς και μεγάλους.

8 Αυγούστου: (9 μ.μ.): Οι νέοι του χωριού θα παρουσιάσουν τραγούδια στην πλατεία.

9 Αυγούστου: Το πρωί τα παιδιά του Παιδαγωγικού φτιάχνουν και δοκιμάζουν παραδοσιακές συνταγές. Το βράδυ θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση με την ορχήστρα του Δημ. Αργυρίου, στο πλαίσιο των Γιορτών Δάσους 2017 του δήμου Καρπενησίου.

10 Αυγούστου: (8-10 μ.μ.): Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών με την ομάδα του Σπύρου Κυπριώτη.

11 Αυγούστου: Στις 10 π.μ. εγκαίνια και ημερίδα στο Νέο Λαογραφικό Μουσείο (Φαρμακίδειο). Στις 12:30 μ.μ. εγκαίνια έκθεσης έργων Δομνιστιάνων ζωγράφων και ευρυτανικού βιβλίου στον ξενώνα του χωριού. Διάρκεια της έκθεσης 11-20 Αυγούστου 2017.

12 Αυγούστου: (11 π.μ.): Οδοντιατρική ενημέρωση και εξέταση των παιδιών από την ομάδα του οδοντιάτρου Γιώργου Σουλτάτη.

13 Αυγούστου: (11 π.μ.): Γενική ετήσια τακτική συνέλευση του συλλόγου στο Δημοτικό Σχολείο. Παράλληλα θα γίνει και σύντομη παρουσίαση του βιβλίου «Οικογενειακά Δένδρα Δομνίστας Ευρυτανίας (1454-2017) του Αθαν. Δ. Σταμάτη που μόλις κυκλοφόρησε.

13 Αυγούστου: (7:30 μ.μ.): Θεατρική παράσταση από τα παιδιά του Παιδαγωγικού Εργαστηρίου. Οι κατασκευές των παιδιών θα εκτεθούν έξω από τον χώρο του ξενώνα.

10-14 Αυγούστου: Τουρνουά Δηλωτής, ping-pong και basket 3×3.

14 Αυγούστου: (8:30 μ.μ.) Αναβίωση του παλιού παιχνιδιού (με ξύλινο κάρο).

15 Αυγούστου: Στις 7.00 παραδοσιακοί χοροί απ’ όλα τα τμήματα του χορευτικού ομίλου και στις 11:30 μ.μ. χορός της νεολαίας στο προαύλιο του Πνευματικού Κέντρου.

16 Αυγούστου: Διαγωνισμός παιδικής ζωγραφικής για παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι καθημερινά θα λειτουργεί δανειστική βιβλιοθήκη για μικρούς και μεγάλους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

20 Μαΐου 2024