Η Chipita επενδύει 63 εκατ. ευρώ στη Σλοβακία

Αναφορές για νέα επένδυση της Chipita στη Σλοβακία κάνουν τα τοπικά μέσα. Από την πλευρά της, η εταιρεία αρνείται να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις συγκεκριμένες πληροφορίες, οι οποίες – σύμφωνα με το σλοβάκικο επιχειρηματικό περιοδικό, Trend – τη φέρουν να ετοιμάζεται να χτίσει νέο εργοστάσιο παραγωγής στη χώρα. Η επιχείρηση ανέφερε σε γενικές γραμμές […]

4 Ιουλίου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Αναφορές για νέα επένδυση της Chipita στη Σλοβακία κάνουν τα τοπικά μέσα. Από την πλευρά της, η εταιρεία αρνείται να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις συγκεκριμένες πληροφορίες, οι οποίες – σύμφωνα με το σλοβάκικο επιχειρηματικό περιοδικό, Trend – τη φέρουν να ετοιμάζεται να χτίσει νέο εργοστάσιο παραγωγής στη χώρα.

Η επιχείρηση ανέφερε σε γενικές γραμμές ότι “ενδιαφέρεται για πολλές αγορές – συμπεριλαμβανομένης της Σλοβακίας – και πως αυτή τη στιγμή εξετάζει την αγορά για ευκαιρίες”, για να προσθέσει ότι “Παρόλ’ αυτά δεν είμαστε σε θέση να προβούμε σε ανακοινώσεις τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή”.

Σύμφωνα, πάντως, με τα όσα αναφέρει το Trend, η Chipita σχεδιάζει να επενδύσει 63 εκατ. ευρώ σε νέα μονάδα παραγωγής στην Τρνάβα, πολύ κοντά στην πρωτεύουσα Μπρατισλάβα, με δυνατότητα παραγωγής άνω των 72.000 τόνων της σειράς προϊόντων 7 Days, απασχολώντας τουλάχιστον 600 άτομα.

ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 2019

Οι ίδιες αναφορές επισημαίνουν ότι το εργοστάσιο αναμένεται να είναι έτοιμο για λειτουργία το καλοκαίρι του 2019. Αυτή τη στιγμή, η Chipita διαθέτει συνολικά 11 εργοστάσια στην Ελλάδα, στη Βουλγαρία, στην Πολωνία, στη Ρουμανία, στη Ρωσία, στην Τουρκία και στην Ινδία. Επίσης, διατηρεί στρατηγικές συνεργασίες με τοπικές εταιρείες παραγωγής και εφτά συνολικά παραγωγικές μονάδες σε Αίγυπτο, Σαουδική Αραβία και Μαλαισία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

20 Ιουνίου 2024