Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν ριχτεί στη μάχη… της φωτιάς σε Ροβολιάρι και Μαυρομμάτι

Η πρώτη φωτιά εκδηλώθηκε το απόγευμα σε δασική έκταση της δυτικής Φθιώτιδας και συγκεκριμένα ανάμεσα στα χωριά Ροβολιάρι και Τσούκα. Δυστυχώς λόγω του αέρα πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, ενώ η δύσβατη περιοχή έκανε ακόμη πιο δύσκολο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. Στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Λαμία και άλλους σταθμούς και κλιμάκια […]

5 Ιουλίου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Η πρώτη φωτιά εκδηλώθηκε το απόγευμα σε δασική έκταση της δυτικής Φθιώτιδας και συγκεκριμένα ανάμεσα στα χωριά Ροβολιάρι και Τσούκα.

Δυστυχώς λόγω του αέρα πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, ενώ η δύσβατη περιοχή έκανε ακόμη πιο δύσκολο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Λαμία και άλλους σταθμούς και κλιμάκια της Φθιώτιδας. Ειδικότερα, εκεί επιχειρούν 6 οχήματα με 12 πυροσβέστες και 2 ομάδες πεζοπόρο.

Επίσης σηκώθηκαν και τα δυο PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας. Αυτη τη στιγμή η πυρκαγιά καίει δασική έκταση με φτέρες και πουρνάρια.

Η δεύτερη μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα σε αγροτοδασική έκταση στο Μαυρομάτι Αλιάρτου στη Βοιωτία.  Στην περιοχή έσπευσαν και επιχειρούν 22 πυροσβέστες, 9 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο και 2 αεροσκάφη Canadair.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

26 Σεπτεμβρίου 2023