Κρητικός: Tο πλάνο μετά την εξαγορά των Παντοπωλείων Κρήτης

Το τυπικό μέρος της συμφωνίας απομένει για την οριστικοποίηση της εξαγοράς των CRM (Cretan Retail Management) παντοπωλείων Κρήτης από την ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός. Την Παρασκευή, η αθηναϊκή αλυσίδα ανακοίνωσε τη μετοχική της είσοδο στην επιχείρηση των 92 καταστημάτων της μεγαλονήσου… συνεργασία, την οποία το FnB Daily είχε αποκαλύψει με σχετικό του δημοσίευμα στις 29 Μαρτίου. Οι […]

4 Ιουλίου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Το τυπικό μέρος της συμφωνίας απομένει για την οριστικοποίηση της εξαγοράς των CRM (Cretan Retail Management) παντοπωλείων Κρήτης από την ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός. Την Παρασκευή, η αθηναϊκή αλυσίδα ανακοίνωσε τη μετοχική της είσοδο στην επιχείρηση των 92 καταστημάτων της μεγαλονήσου… συνεργασία, την οποία το FnB Daily είχε αποκαλύψει με σχετικό του δημοσίευμα στις 29 Μαρτίου.

Οι τελικές υπογραφές, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, θα πέσουν στις 11 Ιουλίου, καθώς για εκείνη την ημέρα έχει συγκληθεί το Δ.Σ. της Cretan Retail Management για τη διευθέτηση των τελευταίων λεπτομερειών. Στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης, θα πιστοποιηθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της κρητικής εταιρείας, κατά 1 εκατ. ευρώ, και η μεταβίβαση των ονομαστικών δεσμευμένων μετοχών, από τους υφιστάμενους μετόχους στην ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός.

TA ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ

Έτσι, η Κρητικός αναλαμβάνει το 51% των μετοχών και, σε πρώτη φάση, θα συνεργάζεται με την κεντρική διοίκηση της CRM, χωρίς προς το παρόν να υπάρξει κάποια αλλαγή ως προς τις υφιστάμενες πινακίδες. Όπως αναφέρουν στο FnB Daily στελέχη της Κρητικός, η ΑΝΕΔΗΚ θα εφαρμόσει στη συνέχεια την πολιτική της, τόσο σε εμπορικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο επικοινωνίας.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Την ίδια στιγμή, η Κρητικός κάνει τα εγκαίνια του πρώτου της καταστήματος στη Θεσσαλονίκη, την ερχόμενη εβδομάδα, μετά την αγορά ιδιόκτητου χώρου στη συμπρωτεύουσα, ενώ ένα ακόμα σημείο πώλησης θα λειτουργήσει στην περιοχή έως το τέλος Αυγούστου. Ταυτόχρονα, μέσα στην εβδομάδα, εγκαινιάζονται άλλα δύο καταστήματα, ένα στην Κεφαλλονιά και ένα στον Πλαταμώνα, μετά την εξαγορά των τοπικών επιχειρήσεων, Πανταζάτος και Τζουμάνης, αντίστοιχα. Σημειώνεται ότι το πλάνο της Θεσσαλονίκης περιλαμβάνει και άλλες κινήσεις, με το άνοιγμα νέων καταστημάτων κατά το προσεχές χρονικό διάστημα, χωρίς να αποκλείεται η εξαγορά μικρής αλυσίδας.

Μετά την εξαγορά της CRM, η Κρητικός διαθέτει δίκτυο 250 καταστημάτων σε 18 νομούς της Ελλάδας, μετά και την πρόσφατη εξαγορά της Γρηγοριάδης στην Κοζάνη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

2 Δεκεμβρίου 2023