Μητσοτάκης σε Βούτση: Με ποια αρμοδιότητα ζητήσατε να αφεθούν ελεύθερα τα μέλη του Ρουβίκωνα;

Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής , ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ζητεί από τον κ. Βούτση να ενημερωθεί εγγράφως “με ποια αρμοδιότητα ο Πρόεδρος του νομοθετικού Σώματος παρεμβαίνει προκειμένου να ελευθερωθούν πρόσωπα που διέπραξαν αδίκημα”. Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απέστειλε σήμερα Παρασκευή 28 Ιουλίου, επιστολή, προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ν. […]

29 Ιουλίου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής , ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ζητεί από τον κ. Βούτση να ενημερωθεί εγγράφως “με ποια αρμοδιότητα ο Πρόεδρος του νομοθετικού Σώματος παρεμβαίνει προκειμένου να ελευθερωθούν πρόσωπα που διέπραξαν αδίκημα”.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απέστειλε σήμερα Παρασκευή 28 Ιουλίου, επιστολή, προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ν. Βούτση για το θέμα που προέκυψε με την εισβολή μελών του “Ρουβίκωνα” στο Κοινοβούλιο, τη σύλληψη και την άμεση απελευθέρωσή τους.

Υπογραμμίζει ότι “είναι θεσμικά αδιανόητο να προσφέρεται ανοχή σε ομάδες τύπου “Ρουβίκωνα”, να παραβιάζουν χώρους της Βουλής, ενώ προσβλέπουν ανοιχτά στην κατάλυση του Κράτους” και ζητά να ενημερωθεί εγγράφως “με ποια αρμοδιότητα ο Πρόεδρος του νομοθετικού Σώματος παρεμβαίνει προκειμένου να ελευθερωθούν πρόσωπα που διέπραξαν αδίκημα”.

Καταλήγοντας ο κ. Μητσοτάκης τονίζει: “Ο κατήφορος αυτός πρέπει να πάρει ένα τέλος για να ανασάνει η κοινωνία και να προστατευτεί η Δημοκρατία πριν οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

26 Σεπτεμβρίου 2023