Νομικός: Τον Αύγουστο παίρνουν μπρος οι μηχανές στα Φάρσαλα

Τον Αύγουστο θα είναι έτοιμη η νέα παραγωγική μονάδα της Δ. Νομικός ΑΒΕΚ στα Φάρσαλα, επένδυση την οποία είχαμε αναδείξει σε σχετικό δημοσίευμα τον περασμένο Οκτώβριο. Παρά τον αρχικό σχεδιασμό, σύμφωνα με τον οποίο η μονάδα θα ήταν έτοιμη εντός του τρέχοντος μήνα, σε τηλεφωνική επικοινωνία με το διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Πέτρο Νομικό, ο […]

11 Ιουλίου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Τον Αύγουστο θα είναι έτοιμη η νέα παραγωγική μονάδα της Δ. Νομικός ΑΒΕΚ στα Φάρσαλα, επένδυση την οποία είχαμε αναδείξει σε σχετικό δημοσίευμα τον περασμένο Οκτώβριο.
Παρά τον αρχικό σχεδιασμό, σύμφωνα με τον οποίο η μονάδα θα ήταν έτοιμη εντός του τρέχοντος μήνα, σε τηλεφωνική επικοινωνία με το διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Πέτρο Νομικό, ο ίδιος ανέφερε στο FnB Daily ότι οι εργασίες στις νέες εγκαταστάσεις θα ολοκληρωθούν τον επόμενο μήνα.
ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ
Στόχος της εταιρείας, μέσα από τη συγκεκριμένη επενδυτική κίνηση, είναι να προσεγγίσει τόσο το θεσσαλικό κάμπο, όσο και την ευρύτερη περιοχή της Β. Ελλάδας. Επιπλέον, με αυτό τον τρόπο, εξορθολογίζεται η παραγωγική στρατηγική της Δ. Νομικός ΑΒΕΚ, η οποία θα προμηθεύεται τις ποσότητες ντομάτας, που απαιτούνται για την παραγωγή, από τη Θεσσαλία.
ΤΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΣΤΑΔΙΑ
Σε πρώτη φάση, η επένδυση ανέρχεται στα 5 εκατ. ευρώ, ενώ σταδιακά θα ανέλθει στα 10 εκατ. ευρώ, τριπλασιάζοντας την παραγωγική δυναμική του εργοστασίου. Με βάση το στρατηγικό πλάνο της επιχείρησης, η παραγωγή της στο πρώτο στάδιο θα φτάσει περίπου τους 60.000 τόνους το μήνα, σε δεύτερη φάση τους περίπου 120.000 τόνους μηνιαίως και, κατά την ολοκλήρωση της επένδυσης, περίπου τους 150.000 τόνους το μήνα.
Έως και αυτή τη στιγμή, η εταιρεία διαθέτει τρία εργοστάσια. Τα δύο από αυτά σε βρίσκονται σε Αλίαρτο και Δομοκό, καθώς και ένα ακόμα στο Τέπετσικ της Τουρκίας. Το εργοστάσιο Κωπαΐς στην Αλίαρτο έχει δυναμική παραγωγής 3.500 τόνων προϊόντων τομάτας την ημέρα (περίπου 105.000 τόνοι το μήνα). Τα παραγόμενα είδη είναι πόλπα, πασάτα, τοματοπολτός, σάλτσα πίτσας, καθώς και ψιλοκομμένη τομάτα σε κύβους. Αντίστοιχα, το εργοστάσιο του Δομοκού παράγει 3.500 τόνους ημερησίως, με παραγόμενα προϊόντα την πασάτα, τον τοματοπολτό, τη σάλτσα πίτσας και την τομάτα σε κύβους. Σε ό,τι αφορά το εργοστάσιο της εταιρείας επί τουρκικού εδάφους, αποτελεί κοινοπραξία της Νομικός και της Duncan Blake και η επιχείρηση είναι εισηγμένη στο τουρκικό χρηματιστήριο. Ειδικεύεται στην παραγωγή τοματοπολτού, τομάτας σε κύβους και συμπυκνωμένου χυμού τομάτας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

3 Ιουνίου 2023