Ξεκίνησε η απονομή ελληνικού σήματος στο λάδι

Στη Διαύγεια βρίσκονται οι υπουργικές αποφάσεις με τους κανονισμούς απονομής Ελληνικού Σήματος για το εξαιρετικό παρθένο και παρθένο ελαιόλαδο και για τις επιτραπέζιες ελιές. Πρόκειται για κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου, και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, και – όπως αναφέρει η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή – […]

4 Ιουλίου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Στη Διαύγεια βρίσκονται οι υπουργικές αποφάσεις με τους κανονισμούς απονομής Ελληνικού Σήματος για το εξαιρετικό παρθένο και παρθένο ελαιόλαδο και για τις επιτραπέζιες ελιές.

Πρόκειται για κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου, και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, και – όπως αναφέρει η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή – φορέας απονομής για το σύνολο των προϊόντων ορίζεται ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός – ΔΗΜΗΤΡΑ (ΕΛ.Γ.Ο. – ΔΗΜΗΤΡΑ).

Σημειώνεται ότι το Ελληνικό Σήμα αποτελεί επίσημο σήμα του Ελληνικού κράτους για την πιστοποίηση προϊόντων και υπηρεσιών με αποδεδειγμένα ελληνική προέλευση, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της ποιοτικής τους ταυτότητας, στην προστασία των συμφερόντων των παραγωγών και των καταναλωτών και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

1 Οκτωβρίου 2023