Οι Λιδωρικιώτες γιόρτασαν 

Με την φροντίδα του Συνδέσμου μας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Λιδωρικίου, φέτος γιορτάσαμε στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, που είναι χτισμένο στο σημείο που ήταν τα Χάνια Στενού ,πριν την κατασκευή της λίμνης του Μόρνου. Την Τρίτη το απόγευμα, στις 19 Ιουλίου, τελέστηκε ο Εσπερινός από τον ιερέα του χωριού μας τον πατέρα Θεοφύλακτο και […]

20 Ιουλίου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Με την φροντίδα του Συνδέσμου μας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Λιδωρικίου, φέτος γιορτάσαμε στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, που είναι χτισμένο στο σημείο που ήταν τα Χάνια Στενού ,πριν την κατασκευή της λίμνης του Μόρνου.

Την Τρίτη το απόγευμα, στις 19 Ιουλίου, τελέστηκε ο Εσπερινός από τον ιερέα του χωριού μας τον πατέρα Θεοφύλακτο και έγινε αρτοκλασία. Και ήλθαν πολλοί χωριανοί μας, αλλά μας τίμησαν ιδιαίτερα φέτος, κάτοικοι των γύρων χωριών, όπως απ’ το Βελούχι (Κάλλιο), απ’ τον Άβορο, απ’ το Σεβεδίκο (Δωρικό), απ’ τη Μαυριάννη (Λεύκα), απ’ την Πεντάπολη, ακόμη. Βρέθηκε κοντά μας, επίσης, η μοναδική κάτοικος στο Κλήμα, η Κατίνα Καραχάλιου – Υφαντή. Γέμισε ο περίβολος της εκκλησίας με τις φωνές των μικρών παιδιών.

Και μετά τη διανομή του άρτου, γευτήκαμε όλοι μας τα ψητά που ήταν προσφορά του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Κώστα Κουτσούμπα, διάφορα τυροπιτοειδή, προσφορά του Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Λιδωρίκου Μίμη Γκίκα, αλλά – και κυρίως αυτές – τραχανόπιτες, φτιαγμένες από την Σοφία Κρικέλα και την Αθηνά Τσιάντα, πίνοντας κρασάκι, προσφορά του Ξενώνα Καλλίπολις του Γιάννη Κρικέλα.

Ένα υπέροχο απόγευμα που τέλειωσε βραδυάζοντας κάτω από την πανσέληνο, που έπεφτε πάνω στη λίμνη, λαμπιρίζοντας τα ήσυχα νερά της.

Την επομένη, 20 Ιουλίου, ανήμερα του Προφήτη Ηλία, έγινε η λειτουργία, ακολούθησε η αρτοκλασία και στη συνέχεια περιφορά της εικόνας μέχρι το βράχο, όπου βρέθηκε η εικόνα και επιστροφή στην εκκλησία.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, ο Αριστείδης Κολοβός, γαμβρός του χωριού μας, μας εξέπληξε με την προσφορά του. Λουκουμάκι και νεράκι, όπως ήταν συνηθισμένο στα παλιά τα χρόνια !!!

Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν, να είστε όλοι καλά και να ξαναβρεθούμε όλοι μαζί του χρόνου!!!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

21 Ιουνίου 2024