Οριστικά στη Σούπερ Λίγκα ο Λεβαδειακός και στη Β’ Εθνική Ηρακλής και Άρης

Ο Ηρακλής είχε καταθέσει προσφυγή κατά της απόφασης υποβιβασμού του λόγω μη αδειοδότησης, ενώ τον ίδιο δρόμο είχε ακολουθήσει και ο Άρης θέλοντας να πάρει τη θέση του «Γηραιού» στα… μεγάλα σαλόνια έναντι των Βοιωτών. Παρόλα αυτά, το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ απέρριψε τη Δευτέρα (10/7) την προσφυγή του Ηρακλή με ψήφους 5-0, καθώς και […]

12 Ιουλίου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Ο Ηρακλής είχε καταθέσει προσφυγή κατά της απόφασης υποβιβασμού του λόγω μη αδειοδότησης, ενώ τον ίδιο δρόμο είχε ακολουθήσει και ο Άρης θέλοντας να πάρει τη θέση του «Γηραιού» στα… μεγάλα σαλόνια έναντι των Βοιωτών.

Παρόλα αυτά, το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ απέρριψε τη Δευτέρα (10/7) την προσφυγή του Ηρακλή με ψήφους 5-0, καθώς και αυτή του συμπολίτη του με 4-1.

Άλλωστε, η διάθεση είχε φανεί και από την ακροαματική διαδικασία, με τις δύο ομάδες να ελπίζουν μόνο σε… θαύμα.

Για να δικαιωθεί ο Ηρακλής θα έπρεπε να μην ισχύσει η απόφαση του Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας, την οποία την είχε εγκρίνει η ΕΠΟ ώστε να έμενε ομάδα χωρίς άδεια, όπως επί παραδείγματι ο «Γηραιός».

Όσον αφορά τον Άρη, επίσης δεν καλυπτόταν κανονιστικά για να έρθει ως τρίτος στη μεγάλη κατηγορία.

Έτσι, επιβραβεύτηκε ο Λεβαδειακός που για άλλη μία χρονιά είχε άψογο φάκελο.

Αναλυτικά: «Κατά την τελευταία του συνεδρίαση, το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ έλαβε τις εξής αποφάσεις.

Απόφαση υπ’ αριθ. 72/10.07.2017

Συνεκδικάζοντας αντιμωλία των διαδίκων την από 29.06.2017 προσφυγή της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρίας με την επωνυμία “ΠΑΕ ΑΕΠ ΗΡΑΚΛΗΣ” κατά της από 23.06.2017 απόφασης του Δ.Σ. του Αστικού Συνεταιρισμού με την επωνυμία “SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ” και τις πρόσθετες παρεμβάσεις που αναφέρονται ειδικότερα στο σκεπτικό της παρούσας απόφασης.

Απορρίπτει την ως άνω προσφυγή της “ΠΑΕ ΑΕΠ ΗΡΑΚΛΗΣ” και την πρόσθετη υπέρ αυτής παρέμβαση.

Απόφαση υπ’ αριθ. 73/10.07.2017

Δικάζοντας αντιμωλία των διαδίκων την από 29.06.2017 προσφυγή της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρίας με την επωνυμία “ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ο ΑΡΗΣ” κατά 1) του Αστικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης με την Επωνυμία “ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ” 2) της από 23.06.2017 απόφασης του Δ.Σ. του Αστικού Συνεταιρισμού με την επωνυμία “ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ ΕΛΛΑΔΑΣ”, 3) της ΠΑΕ ΑΠΟ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ και 4) της ΠΑΕ ΑΕΠ ΗΡΑΚΛΗΣ 1908.

Απορρίπτει κατά πλειοψηφία την ως άνω προσφυγή της “ΠΑΕ ΑΡΗΣ” (μειοψηφούντος του μέλους-διαιτητή Γεωργίου Σφυρή)».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Σεπτεμβρίου 2023
28 Σεπτεμβρίου 2023