Σταθάκης: Τακτοποίηση αυθαιρέτων με κοινωνικά κριτήρια

Η σχετική πρόβλεψη περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο που θα τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή Τακτοποίηση των αυθαιρέτων με κοινωνικά κριτήρια θα προβλέπει το σχετικό νομοσχέδιο που θα τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, επανέλαβε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Ο κ.Σταθάκης σημείωσε ότι το νομοσχέδιο θα ψηφισθεί το αργότερο στις αρχές του […]

20 Ιουλίου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Η σχετική πρόβλεψη περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο που θα τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή

Τακτοποίηση των αυθαιρέτων με κοινωνικά κριτήρια θα προβλέπει το σχετικό νομοσχέδιο που θα τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, επανέλαβε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Ο κ.Σταθάκης σημείωσε ότι το νομοσχέδιο θα ψηφισθεί το αργότερο στις αρχές του Σεπτεμβρίου, ενώ βασική του πρόβλεψη θα είναι ο διαχωρισμός των παραβάσεων και η εισαγωγή κοινωνικών κριτηρίων για τον υπολογισμό των προστίμων.

Αναφορικά με τη ΔΕΗ ΔΕΗ είπε ότι «θα έχει το 50% του ενεργειακού μας συστήματος, θα επιβιώσει», για να προσθέσει: «Έχουμε συμφωνήσει για παραχώρηση του 40% των λιγνιτικών μονάδων».

Ο κ. Σταθάκης διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν απώλειες εργασίας στη λιγνιτική παραγωγή, ακόμη και αν παραχωρηθεί μια μονάδα σε ιδιώτη, ενώ συμπλήρωσε ότι «το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταδίκασε τη χώρα οριστικά και αμετάκλητα με το αιτιολογικό ότι όφειλε να άρει το μονοπώλιο στο λιγνίτη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

30 Μαΐου 2023