Στο παρεκκλήσι του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Χαλκίδας εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Παντελεήμονα

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η ιερά μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού, στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο, το οποίο βρίσκεται εντός του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Χαλκίδος. Την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017, ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου, προεξάρχοντος του Παν/τάτου Αρχιμ. π. […]

29 Ιουλίου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η ιερά μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού, στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο, το οποίο βρίσκεται εντός του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Χαλκίδος.

Την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017, ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου, προεξάρχοντος του Παν/τάτου Αρχιμ. π. Ιωάννου Καραμούζη, Ιεροκήρυκος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, πλαισιουμένου από τους Αρχιμ. π. Ιάκωβο Φραγκιαδάκη – Εφημέριο του Ι. Ναού, Αρχιμ. π. Συμεών Ηλιοδρομίτη – Διευθυντή του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου και Προϊσταμένου του Ι. Ναού Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος και Σακελλάριο π. Χρήστο Γεωργαρά – Εφημέριο του Ι. Ναού Αγίων Πέτρου & Παύλου Χαλκίδος. Επίσης, στην Ιερά Λιτανεία παιάνισε προς τιμήν του Αγίου η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Χαλκιδέων.

Την Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κ. Εμμανουήλ, ήταν προσκεκλημένος του Μητροπολίτη Χαλκίδος κ.κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος και χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε κατά την Θεία Λειτουργία, με συλλειτουργούς τους Αρχιμ. π. Θεοφύλακτο Τσαγκάρη – Προϊστάμενο του Ι. Ναού Ευαγγελιστρίας Χαλκίδος, Αρχιμ. π. Ιάκωβο Φραγκιαδάκη και συμπροσευχόμενο τον Αρχιμ. π. Συμεών Ηλιοδρομίτη.

Ο Σεβασμιώτατος Άγιος  Πτολεμαΐδος, πριν την απόλυση κήρυξε το θείο λόγο προς το πολυπληθές εκκλησίασμα που είχε κατακλύσει τον προαύλιο χώρο του Ιδρύματος, αναφερόμενος στον βίο του τιμώμενου Αγίου. Ακόμη, εξέφρασε δημοσίως τις ευχαριστίες του προς τον Μητροπολίτη Χαλκίδος κ.κ. Χρυσόστομο, για την πρόσκληση και την κανονική άδεια να προεξάρχει στην Ιερά Πανήγυρη, διότι πάντοτε έχει την πόρτα και την καρδιά της Μητροπόλεως ανοικτή για όλους, ονομάζοντάς τον «Παντελεήμονα», με καρδιά γεμάτη από έργα αγάπης και φιλανθρωπίας. Θερμές ήταν οι ευχαριστίες του προς τον Διευθυντή του Ιδρύματος π. Συμεών, αλλά και σε όλο το έμμισθο και εθελοντικό προσωπικό του Γηροκομείου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας επισκέφθηκε τους τρόφιμους που φιλοξενούνται στο Ίδρυμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

30 Σεπτεμβρίου 2023