Συνάντηση Μητσοτάκη με τον αναπληρωτή βοηθό ΥΠΕΞ των ΗΠΑ με επίκεντρο τις εξελίξεις στα Βαλκάνια

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε μια εκτενής ανταλλαγή απόψεων για τις τελευταίες εξελίξεις στα  Δυτικά Βαλκάνια και τονίσθηκε η ανάγκη διασφάλισης της ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης είχε νωρίτερα συνάντηση με τον Αναπληρωτή Βοηθό Υπουργό Εξωτερικών των Η.Π.Α. για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας Μπράιαν Γι. Κατά τη […]

20 Ιουλίου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε μια εκτενής ανταλλαγή απόψεων για τις τελευταίες εξελίξεις στα  Δυτικά Βαλκάνια και τονίσθηκε η ανάγκη διασφάλισης της ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης είχε νωρίτερα συνάντηση με τον Αναπληρωτή Βοηθό Υπουργό Εξωτερικών των Η.Π.Α. για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας Μπράιαν Γι.

Κατά τη συνάντηση στην οποία παρευρισκόταν και ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα, κ. Γκ. Πάιατ, έγινε μια εκτενής ανταλλαγή απόψεων για τις τελευταίες εξελίξεις στα  Δυτικά Βαλκάνια και τονίσθηκε η ανάγκη διασφάλισης της ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή.

Προς την κατεύθυνση αυτή, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε την ανάγκη να ενισχυθεί η ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών της περιοχής, υπό την προϋπόθεση βεβαίως της πλήρωσης των τεθέντων κριτηρίων.

Εξετάσθηκαν, επίσης, οι προοπτικές της συνεργασίας των χωρών της περιοχής στον τομέα της ενέργειας. Τέλος, όπως ανακοινώθηκε σχετικά, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ενημέρωσε τον Αμερικανό αξιωματούχο για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαΐου 2023