,

Το γαστρονομικό φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα» στη Λαμία

  Το Φεστιβάλ «Κερ νάμε Ελλάδα» θα μετατρέψει τη Φθιώτιδα σε γαστρονομικό σταυροδρόμι συζητήσεων, γνώσεων και προβολής ιδιαίτερων γεύσεων και θα την καταστήσει αυτό το καλοκαίρι Γαστρονομική Πρωτεύουσα της χώρας. Στις 6,7,8 και 9 Ιουλίου στο Πάρκο Αγίας Βαρβάρας στη Λαμία, θα πραγματοποιηθεί το μεγαλύτερο γεγονός προβολής ιδιαίτερων τοπικών προϊόντων. Το Φεστιβάλ αποτελείται από 6 […]

6 Ιουλίου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

 

Το Φεστιβάλ «Κερ νάμε Ελλάδα» θα μετατρέψει τη Φθιώτιδα σε γαστρονομικό σταυροδρόμι συζητήσεων, γνώσεων και προβολής ιδιαίτερων γεύσεων και θα την καταστήσει αυτό το καλοκαίρι Γαστρονομική Πρωτεύουσα της χώρας.

Στις 6,7,8 και 9 Ιουλίου στο Πάρκο Αγίας Βαρβάρας στη Λαμία, θα πραγματοποιηθεί το μεγαλύτερο γεγονός προβολής ιδιαίτερων τοπικών προϊόντων.

Το Φεστιβάλ αποτελείται από 6 μεγάλες Θεματικές Ενότητες:

Έκθεση Προϊόντων: παραγωγοί παρουσιάζουν τα προϊόντα τους και αναδεικνύουν την Τοπική Ταυτότητα.

Εργαστήρια Γεύσεων: καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα λειτουργούν εργαστήρια γεύσεων όπου οι σεφ θα προσφέρουν στους επισκέπτες γεύσεις από τη Στερεά Ελλάδα.

Οι Κουζίνες της Ελλάδας: είναι η στιγμή που η Ελλάδα έρχεται στη Λαμία. Γευστικές προτάσεις από όλη τη χώρα θα υπενθυμίσουν γιατί η ελληνική διατροφή είναι μία από τις καλύτερες και πιο υγιεινές στον κόσμο.

Κουζίνα της Φθιώτιδας: κάθε χωριό της Φθιώτιδας έχει να προσφέρει μια δική του ξεχωριστή γευστική πρόταση. Οι επισκέπτες θα εξερευνήσουν το ανάγλυφο των γεύσεων και θα πλουτίσουν σε γαστριμαργικές εμπειρίες, θα δοκιμάσουν από τα ίδια φαγητά που τρώνε οι κάτοικοί της, μαγειρεμένα από τους ίδιους.

Κουζίνα της Στερεάς Ελλάδος: παραδοσιακές τοπικές συνταγές όπως κρασόπιτα με αρνάκι και ρύζι, κοπέλες Καρπενησίου, αγριογούρουνο στιφάδο, αμυγδαλωτά Ευβοίας και πολλές άλλες.

Μεσόγειος – Γεύσεις και Ακούσματα: το φαγητό και η μουσική θα είναι οι ξεναγοί σε χώρες της Μεσογείου οι οποίες θα προσφέρουν τις διατροφικές τους συνθέσεις.

Πολιτιστικές Εκδηλώσεις: και τις τέσσερις ημέρες του Φεστιβάλ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον αυθεντικό λαϊκό πολιτισμό μέσα από χορευτικές παρουσιάσεις, αναπαραστάσεις εθίμων, συναυλίες παραδοσιακής μουσικής και αναπαραστάσεις καθημερινής ζωής.

Ωράριο Λειτουργίας:

Πέμπτη 6/7 18:00 – 00:00

Παρασκευή 7/7 18:00 – 00:00

Σάββατο 8/7 10:00 – 13:00 και 18:00 – 00:00

Κυριακή 9/7 10:00 – 13:00 και 18:00 – 00:00

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

21 Σεπτεμβρίου 2023