Χρυσή Άμμος, Εύβοια: ταξίδι σε εξωτικές παραλίες της Στερεάς

Η μαγευτική αυτή παραλία της Χρυσής Άμμου στη Νότια Εύβοια μοιάζει με κινηματογραφικό σκηνικό βγαλμένο από την ταινία «Γαλάζια Λίμνη». Μια από τις πιο διάσημες ολόκληρης της περιοχής. Απλωμένη στον ειδυλλιακό κόλπο της Παναγίας στον Αλμυροπόταμο, έχει πολλούς φανατικούς επισκέπτες που την προτιμούν ο καθένας για το δικό του ξεχωριστό λόγο. Η τροπική της ατμόσφαιρα, […]

23 Ιουλίου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Η μαγευτική αυτή παραλία της Χρυσής Άμμου στη Νότια Εύβοια μοιάζει με κινηματογραφικό σκηνικό βγαλμένο από την ταινία «Γαλάζια Λίμνη». Μια από τις πιο διάσημες ολόκληρης της περιοχής. Απλωμένη στον ειδυλλιακό κόλπο της Παναγίας στον Αλμυροπόταμο, έχει πολλούς φανατικούς επισκέπτες που την προτιμούν ο καθένας για το δικό του ξεχωριστό λόγο.

Η τροπική της ατμόσφαιρα, με τη λευκή άμμο και το ψιλό βότσαλο, τα τιρκουάζ νερά της, οι αμμοθίνες με τα παράξενα σχέδια τους, όλα δημιουργούν ένα σκηνικό ιδανικού καλοκαιριού.

Την παραλία αγαπούν ιδιαίτερα οι λάτρεις του kite και του σερφ, αφού συχνά οι αέρηδες που πνέουν, τους επιτρέπουν να απολαμβάνουν το εντυπωσιακό χόμπι τους. Τα νερά της είναι βαθιά και πεντακάθαρα. Γύρω από τη Χρυσή ακτή υπάρχουν αρκετά ταβερνάκια για να απολαύσει κανείς ψάρια και μεζέδες.

Η πρόσβαση της είναι εύκολη, από τον οικισμό της Παναγίας, όπου υπάρχει δρόμος για την παραλία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

6 Δεκεμβρίου 2023